fbpx

CLAAS bemutatja az aktuális Smart Farming-Koncepciót gyakorlatban

Írta: - 2016 április 22.

Harsewinkel, 2016 április. Idén is megmutatja CLAAS a DLG szántóföldi bemutatóján az új mezőgazdasági fejlesztéseit és koncepcióit.  A középpontban a Smart Farming ( okos gazdálkodás ) áll. A bevetési területek e fejlesztéseknek, gyakorlatban történnek majd bemutatásra. Ehhez hozzátartoznak a résztábla specifikus művelések, az automata kormányzás kezelése, a gépfelügyeleti rendszerek kezelése, adatainak feldolgozása, kiértékelése és újrahasználása a vetési index alkalmazásával.

Online applikáció a CROP SENSOR ISARIA-val

Ahhoz, hogy a résztábla specifikus művelést a gyakorlatban is meg tudjuk mutatni, a CLAAS standon egy CROP SENSOR ISARIA lesz kiállítva síneken, amit végigtolnak egy tavaszi árpa terület egy részén. A szenzor mindeközben megméri a terület zöldállományát és az állomány sűrűségét, melyből ki tudja számolni, hogy az egyes parcellákban mennyi a nitrogén szükséglet. A látogatók élőben meg tudják nézni, hogy munka közben miként változtatja a műtrágyaszóró adagoló egységének nyílását ( suber ). A rendszert ugyanúgy bevethetjük növényvédelmi munkákhoz is.

ISO-Bus-kompatibilis gépek vezérlése iPaden keresztül

Az újonnan kifejlesztett „EASY on board Applikációban“ az érdeklődők első benyomásokat is szerezhetnek a standunknál. Az applikáció lehetőséget biztosít az ISO-Bus kompatibilis gépek alapfunkcióinak vezérlésében. Ehhez tartoznak például az erőgép-munkagép adatainak beállítása, valamint kiolvashatjuk a gépünk hibaüzeneteit is.

A FLEET VIEW Applikációval CLAAS egy másik, de szintén új alkalmazást mutat be. Az applikáció lehetővé teszi aratás idejében a földön dolgozó kombájnok magtartályának telítettségét megmutatni, és akiknél több gép dolgozik a termény elszállításában a földterületről, ott egyből meg tudja tervezni a vezető, hogy az adott kombájn kiürítése után, melyik géphez és milyen útvonalon érjen oda. Ez nem csak időt, de egyéb más költséget is megspórol az alkalmazás használóinak és a gazdaságoknak. Mivel a logisztikai láncban minden szállítmányozó nyomon követheti a folyamatot élőben, ehhez csak egy okostelefonra, tabletre, vagy számítógépre van szükség.

Élő-demonstráció a CLAAS TELEMATICS megoldásaira

Az ide látogatóknak egy élő – demonstrációval mutatjuk meg a teljesen átdolgozott CLAAS TELEMATICS megoldásait.  Két műtrágyaszóróval felszerelt traktoron demonstráljuk a gyakorlati előnyeit a jelenleg elérhető TELEMATICS verzióinak. Bérvállalkozók például egy mobil eszköz segítségével szinte valós idejű információkat kapnak a gépeik üzemeléseiről, nyomon követéseiről, valamint állóidejükről és azonnal tudnak rá reagálni. A TONI alkalmazáson keresztül a műtrágyaszórók beállításai is láthatóvá vállnak. Ezzel a rendszerünk a legnagyobb átláthatóságot, biztonságot és belső ellenőrzést biztosítja a végfelhasználó számára.

Bevetés közben megtekinthetik a CLAAS GPS vezérlésű kormányzásait is. A CLAAS standon egy gépkapcsolat lesz látható, amit RTK-robotkormányzás segítségével egy szlalom pályán megy végig. Az érdeklődők megtudhatják itt azt is, hogy jelenlegi régiójukban milyen CLAAS RTK-s hálózat áll rendelkezésre.

S10 Terminál a csúcsfelhasználóknak

Ezen kívül CLAAS az S 10-es terminálján keresztül is minden nemű funkciókat, újításokat megmutat a csúcsfelhasználók, érdeklődők számára. A nagyfelbontású 10,4“-Touchscreenen keresztül az automatakormányzáson kívül, az ISOBUS-kompatibilis munkagépek adatai és még 4 analog kamerát is tudunk vezérelni egy terminálon belül. Új funkcióként kezelni tudja a SECTION CONTROL-kompatibilitású munkagépeket, ezáltal az egyes területek duplánszórása elkerülhető, valamint kiegészülve egy ISOBUS-os géppel a Task Managment teszi teljessé ajánlatunkat.

A résztvevők egyéb információkat is kaphatnak a hozamtérképezéssel, valamint a modern növénytermesztéssel kapcsolatosan a CLAAS AGROCOM szoftver alkalmazásával. Előtérben itt a mai modern terület-feltérképezés, a mobil adatbegyűjtés és azok felhasználása áll.