CP-hibridek: megállapodott a BASF és a Corteva

Borítókép

A napraforgó egyik leghatékonyabb gyomirtószeres kezelési programjának globális elterjedését célzó licensz-megállapodást kötött a BASF és a Corteva Agriscience, a DowDuPont mezőgazdasági divíziója a Clearfield Plus technológia használatára. A cégek a hatékonyság- és termésmennyiség-növelés mellett a fenntarthatóság szempontját emelték ki a megállapodás kapcsán.

A BASF a megállapodással globális kereskedelmi engedélyt adott a Corteva Agriscience-nek arra, hogy a BASF Clearfield Plus gyomirtószer hatóanyagait toleráló napraforgó hibrideket fejlesszen ki. – A globális napraforgópiac folyamatosan bővül, a termelőknek pedig fejlett és fenntartható megoldásokra van szükségük a hatékony gyomirtáshoz –kommentálta a hírt a Corteva Agriscience olasjosmag-portfóliójának illetékese.

Mint ismert, a Clearfield Plus termesztéstechnológiai rendszer a teljes szezonra biztosít jobb hatásfokú gyomkontrollt, és a szigorú kvalifikációs követelményeknek megfelelő hibridek magasabb szintű toleranciára képesek a gyomirtószerrel szemben, jobban ellenállnak a környezeti hatásoknak, magasabb olajtartalommal és kiemelkedő terméspotenciállal bírnak. A BASF és a Corteva célja a megállapodással, hogy globálisan terjedjen a CP-rendszer, amely innovatív volta mellett fenntartható módon segíti hozzá a termelőket magasabb terméshozamokhoz.

Tartalom közti banner a cikk végére
no