fbpx

90 millió euró a jövőért

Írta: - 2017 augusztus 03.

A Deutz-Fahr több mint 100 éve a megbízható, innovatív német traktortechnológiára alapul, és erre alapozva hozta létre a világszerte sikeres márkát. A folyamatos fejlesztés közben az SDF Csoport most további kampányt indít a márka imidzsének erősítésére.

Deutz-Fahr Land néven Európa legmodernebb traktorgyárát építették meg a Duna mellett, a bajorországi Lauingenben. Itt készülnek a Deutz-Fahr 6-os, 7-es és 9-es szériás 130- 340 lóerő teljesítményű erőgépei, továbbá a 350–440 LE-s teljesítmény-tartományt felölelő 11-es sorozatot a tervek szerint a jövő évtől szintén itt gyártják majd.

A Deutz-Fahr Land kiemelkedő fontosságot és gazdasági befolyást biztosít a régiónak, ami Lauingent a világ előtt egy olyan helyként mutatja be, ahol jó lakni és dolgozni, magas életszínvonallal és munkával, jó munkakörülményekkel.

A Deutz-Fahr Land mindenekelőtt egy szimbólum, ami nem csak a márka nagy múltjával és sikeres jelenével dicsekedhet, hanem világszerte fantasztikus jövőbeli kilátásokkal rendelkezik, mint egy megbízható partner az elismert, innovatív német traktortechnológiával.

A tények

  • A beruházás: 90 millió euró.
  • A modellek száma: 16 típus.
  • Gyártási kapacitás: 40 traktor/nap.
  • Az új gyár területe: kb. 150.000 m2.
  • A Lauingeni gyár területe: 345.000 m2.
  • Fedett terület: 133.000 m2.

Időrend

2014 A munka kezdete, alapkőletétel.
2015 Megkezdődik a szerelőüzem és a logisztikai épületek építése.
A szerelő üzem és a logisztikai épületek műszaki berendezéseinek kiépítése.
Megkezdődik a festőüzem építése.
A festőüzem műszaki berendezéseinek kiépítése.
2016 A festőüzem tesztelése.
A szerelőüzem próbagyártása.
A logisztikai terminál üzembe helyezése.
2017 A gyártás kezdete.
Hivatalos megnyitó.


DEUTZ-FAHR ARÉNA
Újabb lépés a jövőbe – Made in Germany

Új ügyfélközpont

Az új Deutz-Fahr Aréna a legkorszerűbb látogató- és oktatási központ, 3800 m2 alapterülettel egy közvetlenül az új összeszerelő-üzemre néző területen. Az új Deutz-Fahr Aréna építése 2016 májusában kezdődött, és 10 hónap alatt befejeződött.

Az egész komplexum belső tere 38.000 m3. A kétszintes épületben található egy traktor-bemutatóterem, egy nagy próbapálya, Deutz-Fahr múzeum, mozi és márkabolt, konferencia- és oktatótermek, valamint egy 120 személyes cafeteria.

A látogatók itt mindent megtalálhatnak a csúcstechnológiás német traktormárkáról, az egyes modelleket testközelből megnézhetik, és ki is próbálhatják. Az épületnek nemcsak szórakoztató funkciója van, hiszen egyfajta tréningközpontként is szolgál a szervizes és értékesítő kollégák számára. Az évi 10 ezer „külső” látogató mellett 3000 munkatárs továbbképzése is itt zajlik majd.

– A Deutz-Fahr Aréna kinézete tökéletesen illeszkedik az új traktorgyáréhoz. Mindkét épület kiválóan képviseli a Deutz-Fahr márka lényegét: csúcstechnika Németországban gyártva – mondja Rainer Morgenstern, a Deutz-Fahr igazgatóság németországi szóvivője. – Ezenkívül sok új lehetőség nyílt meg az új infrastruktúrának, prezentációs- és konferenciatechnológiának, illetve a gasztronómiai kínálatnak köszönhetően. A jövőben több mint 10 ezer látogatót tudunk fogadni, és 3 ezer viszonteladót oktatni évente csúcstechnológiás eszközökkel. A látogatók megnézhetik a gyártási folyamatokat, vezethetik a kiszemelt traktorokat. Ezzel is azt akarjuk megmutatni a végfelhasználóknak, hogy nem egy lélektelen óriáscég vagyunk, hanem egy családi vállalkozás, akikhez közelebb kerülhetnek. Mivel a traktorüzletágban az eladások egyesével vagy legalább is kis mennyiségekben történnek, ezért is nagyon fontosnak tartjuk a megfelelő kommunikációt a gyártó, a forgalmazók és az ügyfél között.