fbpx

Hogyan használhatnak hologram matricákat a mezőgazdaságban a minőségvédelemhez?

Írta: Szerkesztőség - 2015 január 21.

24 éve vagyunk a szakmában. Ez alatt a 24 év alatt számtalan dolgot tapasztaltunk a Hologram Hungary Kft-nél. Általában az a hozzáállás, hogy mindent meg lehet oldani, és ha az ügyfélnek ötletre, vagy segítségre van szüksége, azt legtöbbször együtt meg is oldjuk.

A mezőgazdaságban, és főleg a borászatban milyen megoldásokat tud javasolni a gyártó cégek részére?

Egyik érdeklődő olyan biztonsági matricát kért, amit nagy példányszámban fel tud ragasztani biztonságosan és mutatósan magokat tartalmazó zacskókra. Végül a fejlesztés eredménye egy át nem helyezhető, biztonsági hologram matrica lett, amivel biztosítottuk a hamisítás elleni védelmet. Soha nem gondoltam volna, hogy egy magokat tartalmazó zacskót hamisítanak. Pénzt, meg bankkártyát ugye igen, de ilyesmit? És mégis. A cég hosszabb ideje használja a matricát, teljes elégedettséggel, mert viszonylag kis költséggel nagy veszteségtől tud megszabadulni.

Egy másik ügyfél üvegre ragasztana minőségi garancia matricát. Az volt a feladat, hogy a címkével is jól mutasson, a visszaváltott üvegekről is le lehessen mosni, de adjon egy másolhatatlan védettséget. Többféle matricát javasoltunk, az egyik egy arany alapszínű, szivárványos hologram matrica volt, a másik egy átlátszó, amelyiken éppen csak átsejlik a hologram, és gyönyörűen illik a natúr tervezésű címkék mellé is. Az egyik nagy példányszámban készült, a másik csak néhány ezer darabban, de mindkettő különleges volt, és a tapasztalatok szerint növelte a termék vásárlói forgalmát.

Miért pont hologramot használjanak minőségvédelemre?

A hologram matrica lényege, hogy nyomdai úton nem másolható, így garantálni tudjuk, hogy csak a legális megrendelő juthat hozzá. Biztonsági matrica készülhet sorszám nélkül, ekkor a védelem csak annyi, hogy más így nem tud ennek megfelelő terméket előállítani. Viszont lehet sorszámozott is, ekkor már ellenőrizhető vele a legyártott termékek mennyisége. Mintegy szigorú elszámolású bizonylatként használható, hasonlóan a korábbi nyakszalaghoz, de annál kedvezőbb kondíciók mellett. Mind nyakszalagot, mind biztonsági matricát már jelenleg is használnak egyes különleges minőségű, védett borok garancia jegyeként. Szerintem még több további olyan minőségi borvidék is van az országban, amelyik megérdemelné ezt a kitüntető megkülönböztetést.

Hol tudja Önöket elérni valaki, akinek ilyen megoldásokra lenne szüksége?

Érdeklődés esetén kérjük, keressen minket a [email protected] email címen, vagy a 06/20-9712131 telefonszámon.

Megoldásban jók vagyunk!