fbpx

Díjnyertes Phylazonit Technológiával az AgromashExpo és AgrárgépShow 2019 kiállításra: Phylazonit + Phyller kijuttató + Temposensor Basic

Írta: Szerkesztőség - 2019 január 17.

A Phylazonit Technológia célja a talaj szerkezetének javítása, a tápanyagfelvétel hatékonyságának fokozása és a növény ellenálló képességének növelése. Ez több lépésben, több készítménnyel történik. Először magát a talajt javítjuk (Phylazonit Tarlóbontó) majd a növény gyökérzónáját kezeljük (Phylazonit Talajoltó, Talajregeneráló), végül pedig a kiegyensúlyozott tápanyagellátást biztosítjuk (Energia Plusz; Energia Humin). A Phylazonit termékek önálló vagy technológiában való használatának egyre nagyobb a létjogosultsága, hiszen az intenzív növénytermesztés során egyre kevesebb növény szerepel a vetésforgóban és ez negatív hatással van a talajra, termőképességének állapotára.

Phylazonit kijuttató

Szakszerű kijuttatás

A technológiánkban a termékeink mellett nagy hangsúlyt kap a szakszerű kijuttatás, ehhez igazítva kifejlesztettünk egy olyan kijuttató egységet – Temposensor Basic – amely a munkagép sebességének és helyzetének meghatározásával, képes a táblán belül folyamatosan módosítani a kijuttatott mennyiséget, biztosítva a területre tervezett mennyiségű Phylazonit kijuttatását. Ezzel ténylegesen megvalósítható, hogy 15 l/ha dózis esetén, 100 hektáron 1500 liter termék elegendő legyen.

A sebességfüggvényű kijuttatást biztosító vezérlő feladata kiszámítani a pillanatnyi sebességből, a munkaszélességből és a kijuttatandó hektáronkénti dózisból a pillanatnyi folyadékmennyiséget. A kívánt dózist a kezelő felületen előre beállított érték határozza meg, ezt küldi a vezérlőnek. A sebesség mérése és a helymeghatározás, egy beépített speciális GPS vevővel történik.

A Temposensor Basic a munkagépen elhelyezett rugószáras végállás kapcsoló segítségével érzékeli a felemelt helyzetet és szünetelteti a kijuttatást a fordulókban. Méri a fúvókákon átfolyó folyadék mennyiséget és ehhez igazítottan változtatja a szivattyú teljesítményét, úgy, hogy 10ml/perc pontossággal tartsa a kívánt értéket. Érzékeli és jelzi a szűrők eltömődését és a csövek szivárgását is.  Amennyiben a rendszer a beállításoktól eltérő értéket tapasztal, jelzi a lehetséges hiba okát. Folyamatosan számítja és jelzi a tartályban lévő folyadék mennyiségét és ez alapján becsli a még hátralévő terület nagyságát.

A felhasznált baktériumkészítményeket tábla szinten, nem egy egységes elv alapján használjuk fel, hanem a táblán belül a munkagépek sebességéhez illetve a talaj adottságaihoz igazodva, így növelve a termék várható hatását, támogatva a fenntartható gazdálkodás fő elvárásait, a költség- és hozam optimalizálást.

A PHYLAZONIT márka immár másodszor nyerte el a MagyarBrands Díjat Innovatív márka kategóriában, valamint az EOQ MNB által meghirdetett Minőség-Innováció 2018. pályázaton a Phylazonit Technológia a „Felelős és a környezet fenntarthatóságára irányuló innovációk” kategóriában nemzeti díjnyertes lett.

Azt hogy második éve érdemeltük ki ezeket a díjakat, azt jelenti számunkra, hogy jó úton járunk, a Phylazonit termékcsalád és a Phylazonit Technológia folyamatosan erősödik és igazodik a piaci elvárásokhoz.

Találkozzunk az AgromashExpo és AgrárgépShow 2019 kiállításon, a G pavilon 403J standján!