fbpx

Drónok alkalmazása – téma az Agrárszektor Konferencián

Írta: Barna Ferenc - 2020 november 19.

A legnagyobb agrárrendezvények között tartjuk számon hazánkban a minden évben megrendezésre kerülő Agrárszektor Konferenciát. Az idei járványügyi helyzet sem tudja törölni naptárunkból ezt a mezőgazdaság témájában meghatározó, irányt mutató eseményt. Ez év decemberében a virtuális térben juthatunk hozzá a szakmai nap által nyújtott színes információcsokorhoz.

Az eredeti időpontban, 2020. december 03-án jön nyolcadik alkalommal a rendezvény, csak más platformon, mint a korábbi években: online.

 

 

Mit ígér a Portfólió Csoport?

  • egész napos szakmai elfoglaltság;
  • kettő párhuzamos szekció;
  • 10 órányi szakmai program;
  • 50 előadó aktuális, informatív, financiális, piaci… és más izgalmas témákkal.

 

A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát

A rendezvény átfogó információkat nyújt az agrárgazdaság helyzetéről, prognózisokat ad a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is.

A résztvevők élőben követhetik az eseménysort, barangolhatnak a szekciók és témák között. Az eseményhez igazított online rendszer különböző kapcsolatépítési lehetőségeket is nyújt, mellyel a ma agrárszakemberének élni tudni kell.

A szakmai nap az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt.

 

 

A konferencia széles téma és programválasztéka:

Az eseményen kiemelt kerekasztal-beszélgetések és több tucat szakmai előadás hangzik el az államigazgatási, a hatósági, az üzleti és a vállalati döntéshozói szféra legnevesebb képviselőinek részvételével az egész napos programba beágyazva:

 

Kiemelt témák

  • Az agrárhitelezés válságkörnyezetben (a koronavírus-járvány negatívan hatott a hazai mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások pénzügyi helyzetére, és sokuknál okozott likviditási gondokat).
  • Hogyan lehet növelni a hazai öntözhető területeket, ehhez milyen eszközökkel járulhat hozzá a kormány öntözésfejlesztési stratégiája?
  • A növényvédelem drónokkal (új helyzetet teremthet az a szabályozás, amelynek célja, hogy meghatározza a drónhasználat lehetőségeit és kereteit a szántóföldi védekezésben).
  • A növényvédelmet forradalmasító digitális újítások, a védekezést könnyítő termékek és technológiák, illetve a növényvédőszer-használatot alapvetően átalakító uniós szabályozás.
  • A vetőmag- és a műtrágya-forgalmazó vállalatok tevékenysége a koronavírus-járvány ideje alatt, tartós vírusválság hatásai kereskedelemre és értékesítésre e területen.
  • Milyen műtrágya- és vetőmagkínálat jellemezheti a hazai piacot, milyen stratégiát követnek a meghatározó inputcégek, lehetnek-e jelentős árváltozások, illetve mely tényezők határozzák meg az iparági termékfejlesztéseket?
  • Az új Közös Agrárpolitika (KAP) keretein belül mennyi támogatáshoz juthatnak a magyar gazdálkodók (milyen támogatási lehetőségekre lehet számítani az egyes pilléres közvetlen kifizetéseknél és a kettes pilléres vidékfejlesztési kasszánál, illetve miként módosulhatnak a pénzfelhasználási követelmények).
  • Hogyan érintheti a KAP a kis- és a nagyüzemek támogatási esélyeit, azaz kik lehetnek az új szabályozás nyertesei és a vesztesei?
  • Mire kell felkészülniük az ágazat szereplőinek a 2021-es átmeneti évben, illetve az új KAP hatálybalépésig hogyan juthatnak majd uniós támogatásokhoz?

 

 

  • Milyen precíziós és digitalizációs eljárásokkal találkozhatnak a hazai gazdálkodók, a meghatározó modernizációs trendek, illetve az új megoldások átvételéhez milyen támogatási, finanszírozási, szaktanácsadási és egyéb segítségre számíthatunk?
  • Milyen további járványveszélyekre és piaci helyzetre kell felkészülniük az állattartóknak, milyen újabb járványvédelmi elvárásoknak kell eleget tenniük, és ehhez mekkora fejlesztési/beruházási támogatásokra számíthatnak?
  • A takarmányipar hogyan reagál a vírustámadások miatti helyzetre, illetve melyek a takarmányipar legújabb fejlesztési és termékgyártási trendjei?
  • Milyen előnyökkel jár egy-egy gazdaságban a generációváltás sikeres végrehajtása, a gyakorlatban ezt mely tényezők hátráltatják vagy lehetetlenítik el?
  • Milyen termelési, feldolgozási és értékesítési lehetőségek állnak a baromfiipar előtt, illetve hogyan alakulhatnak az egyes ágazatok árviszonyai a következő időszakban?
  • Hogyan kell kinézniük és működniük a jövő mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásainak, melyek lehetnek a hatékonyságnövelés legfontosabb kritériumai?

Az egyes témák előadóiról tájékozódhat az esemény weboldalán.

 

A konferenciát idén rendhagyó módon, online rendezi meg a Portfolio Csoport

Élőben közvetítik az előadókat, a kerekasztal-beszélgetéseket és az előadásokat.

A konferencián résztvevők egyedülálló networking lehetőségekkel élhetnek, privát videó call-ok és interaktív szobák biztosítják a személyes találkozásokat, kapcsolatépítéseket, csak a kávé illata hiányozhat.

 

 

A részvételhez szüksége lesz:

  • chrome böngészőre és stabil internetkapcsolatra;
  • egy számítógépre vagy okoseszközre (PC, Mac, iPad, iPhone vagy Android készülék);
  • az online konferenciához csatlakozási linkre (regisztráció szükséges).

A konferencia fizetős, a részvételhez regisztrálni kell, melyet a portfolio.hu weboldal konferencia menüpontjában lehet megtenni. A virtuális térnek nincsenek határai, jegyek korlátlan számban elérhetőek!

Korábban a témában megjelent cikkünk értelemszerűen a fenti tartalommal módosul, a konferencia offline része nem lesz megtartva.

Forrás és képek: portfolio.hu