fbpx

Akik „legeket” hoznak az AgrárgépShow-ra

Írta: Szerkesztőség - 2017 január 20.

A Hungexpo 38.000 négyzetméteres területén minden év januárjában közel 350 kiállító jelenik meg az AgrárgépShow keretében. Ezeket a számokat hallva, ahogy bennem, úgy Önben is felmerülhet a kérdés, miért pont az AXIÁL standot nézzem meg?

Érvelésemet azzal kezdeném, hogy az AXIÁL a 2017. január 25-28. között tartó AgrárgépShow legnagyobb kiállítója. A cég kínálatával a Hungexpo teljes D pavilonját megtölti, amely hozzávetőleg egy fél hektáros terület. A több mint 25 éves múlttal rendelkező vállalkozás 26 gépmárkájából 20 lesz megtalálható a pavilonban. Hogy miért hiányzik 6 márka, arra ezt a választ kaptam: „20 márka 90 típusát helyezik el ebben a pillanatban is a kollégáim a standon. Egyszerűen nem fér be több gép. A lehető legjobb, legújabb és legnépszerűbb típusainkat visszük fel az érdeklődőknek, de ha még egy gépet bepréselünk, akkor kénytelenek lesznek sorszámot húzni a látogatók.” – nyilatkozta Umenhoffer Péter, marketingigazgató.

Nemcsak arról van szó, hogy sok gépet, hanem arról is, hogy csúcsgépeket, „legeket” hoznak Budapestre. A legnagyobbat, a legkisebbet, a legfordulékonyabbat, a legsokoldalúbbat, és még sorolhatnám. Idén is kiállítják a tavaly debütált 1000-es Fendtet, ritkán láthatunk ekkora bestiát. Nem csupán Magyarországon, hanem a világon először mutatják be a Horsch Avatar SD elnevezésű direkt vetőgépét. Bemutatkozik a Manitou alacsony fenntartási költségekkel üzemeltethető NewAg szériája is. De ami a legmegdöbbentőbb, az a számos új technikai megoldást tartalmazó CLAAS LEXION 780-as kombájn. A betakarítógép nagyobbnak bizonyult, mint a pavilon bejárata, így az óriás már csak a D mellett kapott helyet.

Persze, nem csupán a laikus szem ámul és bámul, hanem a szakma is, mert az AXIÁL négy díjat is besöpört a kiállítás Termékdíj pályázatán. A Nemzetközi Termékfejlesztési Nagydíjat a LEXION 780-as kapta, a Különdíjat a Manitou új szériájának MLT 737 130 PS Plus teleszkópos rakodógépe. Prémium Oklevéllel jutalmazták a Fendt 500 Vario S4-es traktort, amelynek elődje az európai szaklapok tesztjein mindig a legjobban szerepelt és szintén Prémium Oklevelet kapott a Landini teljesen megújult ültetvénytraktor-családja a Rex 4-es.

Az AXIÁL nemcsak otthagyja a gépeket a pavilonban olyan tessék-lássék módra, hanem tisztességesen be is mutatja azokat. A termékdíjat kapott masinák mellett az ötös fogat részét képezi egy Deutz motorral szerelt, 74 lóerős, egyszerűen kezelhető derékcsuklós rakodógép is, a Gehl AL 750-es. A műsort minden nap kétszer, 11:00 és 13:30 órai kezdettel Winkler Róbert, a Totalcar műsorvezetőjének segédletével vezénylik le. Az 5-let Show névre keresztelt produkció szüneteiben a Loca Chicas táncegyüttes, valamint az RTL Klub Hungary’s Got Talent című műsorában bemutatkozott BANDART Productions szórakoztatja a közönséget.

Idén is szerveznek versenyt a fiatal gépészeknek, akiknek beugróként egy tesztlapot kell kitölteniük, ahhoz, hogy a második feladathoz, azaz a szimulátorhoz férkőzhessenek. A legjobbakat természetesen díjazzák, de tavalyi tapasztalataim alapján elmondhatom, jutalom híján is tumultus lesz a szimulátor körül.

Idén még több vendégre számítunk, már csak azért is, mert jó néhány beszállítónkkal évfordulót ünnepelünk. Együttműködésünk 15 éves az Oehler, a Fendt, a Jász-Plasztik és a Marso cégekkel, 20 éves az Annaburgerrel és 10 éves a Horsch-sal.” – tudom meg a marketingigazgatótól.

Az AXIÁL Shop 2017-ben is kivonul a kiállítás helyszínére, ahol játékok, ruházat és kiegészítők széles választékát teszik elérhetővé a látogatók számára, akik velem együtt leginkább ilyenkor szerzik be a kedvenc gépük miniatűr mását vagy kedvenc márkájuk logózott ruhadarabjait.

Érdekesség, hogy a mezőgazdasági piacon meghatározó szereplőnek számító vállalkozás az AXIÁL Híradó, az Agritech és az Axial.hu mellett egy újabb médiummal jelentkezik, melynek megjelenését éppen az AgrárgépShow-ra időzítették. Egy Android és iOS operációs rendszerre is letölthető mobilalkalmazásról van szó, melyen keresztül a cég legfrissebb híreit, legújabb és régebbi magazinjait, webshopját lehet elérni. A felhasználótól mindössze egy érintésnyire vannak az országban 19 telephellyel és több tucat területi képviselővel rendelkező vállalat elérhetőségei. Ráadásul, aki a kiállításon bemutatja a telefonjára letöltött applikációt, nem távozik üres kézzel a standról.

Az applikáció nem egy hirtelen jött ötlet, egy ideje már gondolkoztunk rajta. Folyamatosan figyeljük, hogy mik a partneri igények és egyre inkább azt látjuk, hogy rengeteg gazdálkodó kezében ott az okostelefon és ez számukra nemcsak dísz, hanem a munkaeszközük. Telefonon keresztül fizetik a számláikat, követik a gépflottájukat, rögzítik a gépes videókat és képeket, e-maileznek, stb. Az AXIÁL alkalmazással számukra szeretnénk segíteni, hogy még gyorsabban és még egyszerűbben tájékozódjanak és érhessenek el bennünket.” – tudtam meg Umenhoffer Pétertől.

Miért nézze meg az AXIÁL standot az AgrárgépShow kiállításon? Összegezve azért, mert az egyik legigényesebb, legmegbízhatóbb minőségi szolgáltatást közvetítő és termékeket forgalmazó magyar vállalatról van szó, amely mindig azon van, hogy évről évre egyre jobb legyen.