fbpx

Széleskörű segítséget nyújt a Cimbria magfeldolgozó-technológia

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 17.

2019 tavaszán a CHH Műszaki KFT második alkalommal szervezett teltházas tanácskozást, ahol a takarmány- és az élelmiszeripar jeles szereplőit látta vendégül egy tartalmas szakmai napra.

CHH

CHH CHH

Mi, a CHH Műszaki KFT-nél, a takarmány és az élelmiszeripar elkötelezett technológiai partnereként fontosnak tartjuk, hogy a tőlünk telhető legmagasabb szinten szolgáljuk ki Partnereinket információval a magfeldolgozás témakörében. A rendezvény szervezésekor azt a célt tűztük ki, hogy a meghívott szakértő előadóink segítségével az aktuális kérdések közül egyet járjunk körül: nevezetesen az élelmezési és takarmányozási célú magok szennyezettségének kérdéskörét, ezen belül is a gyommagok káros hatásait.

Igyekeztünk a hallgatóságba azon cégek képviselőit és minőségbiztosítással foglalkozó szakembereit meghívni, akiket vagy azért érdekelhet ez a témakör, mert már most a legnagyobb feldolgozók között vannak, vagy azért, mert (véleményünk szerint) a fejlődési potenciál meg van bennük ahhoz, hogy a hazai élelmiszercélú magfeldolgozás vagy a takarmányipar meghatározó piaci szereplőivé váljanak.

Úgy állítottuk össze a szakmai programot, hogy az alapvető biológiai ismeretektől indulva, a jogi szabályozókkal folytatva kapcsolódjunk a termelési folyamatokhoz. Adjunk megoldási lehetőséget a magfeldolgozás technológia fejlesztésére és zárjuk a napot gyakorlati gépbemutatóval.

Meghívott szakértőink:

Prof. Dr. Kazinczi Gabriella, a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar, Növénytudományi Intézet címzetes egyetemi tanára, intézetigazgatója, az MTA doktora, akinek szakterülete: növényvédelem, virológia, gyombiológia.

Dr. Pintér Csaba, a Pannon Egyetem Georgikon Kar, Keszthely nyugalmazott adjunktusa. Szakterülete: növényvédelem, valamint a biológiai témájú mikroszkópos fényképezés. Számos díjat nyert képeivel.

Közös előadásuk témája: A gyommagvak szaporodásbiológiai jelentősége, gyommag- morfológia.

A takarmányok nemkívánatos anyaginak jogi szabályozásáról Kertai Zoltán, osztályvezető, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság, Takarmányellenőrzési Osztály, prezentált.

Dr. Tömösközi Sándor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék docense, az MTA tagja, a kémiai tudományok kandidátusa, akinek szakterülete: gabonakutatás, fehérjekémia, élelmiszer-analitika; előadásának témája: Gabonatisztaság, élelmiszerbiztonság, minősítés.

A magunk részéről előadásainkban a Cimbria magfeldolgozó-technológiát mutattuk be, kiemelve a tisztítógépek technológiai alkalmazási lehetőségeit a takarmányiparban. Gyakorlati gépbemutatón a laborunkban a mag szeparálást szemléltettük, ötletet adva ahhoz, melyik géppel lehet a káros gyommagot eltávolítani.

CHH Műszaki KFT