fbpx

Precíziós gazdálkodásra épülő drónkezelő tanfolyam indul

Írta: Csomor Zsolt - 2020 május 29.

Magyarország egyetlen, a modern precíziós gazdálkodásra épülő képzésén a résztvevők 30 órában sajátítják el a drónalapú, automatizált növényvédelmet a felméréstől a kijuttatásig.

A drónkezelő tanfolyam célja, hogy a kötelezően elsajátítandó jogszabályi és drónkezelési alapokon túl gyakorlatorientált szakmai ismereteket nyújtson a DJI mezőgazdasági drónjait a növénytermesztésben napi szinten használó agrármérnökök és növényorvosok előadásában.

A képzésen résztvevők részleteiben ismerhetik meg az állományfelvételezés és a permetezés repüléstervezési és végrehajtási folyamatait: mindezt a DJI egyedi hardver és szoftverkörnyezetének köszönhetően egy automatizált rendszer formájában.

A képzés oktatói lépésről-lépésre megtanítják, mikor, mire és hogyan dolgozzunk a különböző munkákra alkalmas drónokkal. A képzés során a pilótajelöltek több alkalommal végeznek önálló „éles” repülést, állományfelvételezést és permetezést az arra kijelölt tesztkörnyezetben. Megismerhetik, hogyan lehet az NDVI, NDRE, LCI, GNDVI, OSAVI indexek segítségével meghatározni a kezelni kívánt területet, hogyan tervezhető a tápanyagkijuttatás és az anyagmennyiség a tőszámbecslés segítségével, valamint a kezelni kívánt területhez milyen fúvókatípusok és szórásképek alkalmazhatók, illetve ezekhez milyen permetezési beállítások szükségesek.

A képzésben résztvevők a sikeres gyakorlati vizsga letétele után Mezőgazdasági drónkezelő okiratot kapnak a képzést szervező Duplitec Kft. Felnőttképzési Intézménytől. A jelentkezéshez adja meg nevét és e-mail címét az alábbi linken található jelentkezési felületen: JELENTKEZÉS