Erdőirtásmentes kakaótermelésért dolgozik a Mars

Borítókép

Az erdők megőrzéséért tesz további lépéseket a Mars Wrigley édességgyártó. A vállalat már több mint 100 éve gyárt csokoládét, és a világ egyik legnagyobb kakaó-felhasználójának számít. Akcióterve a 2018 szeptemberében bejelentett, Cocoa for Generations nevű program folytatása, amelynek célja, hogy a Mars kakaóellátási lánca 2025-ig teljes egészében fenntarthatóvá és átláthatóvá váljék.

- A kakaótermelésre vonatkozó fenntarthatósági céljainkat a Cocoa for Generations program testesíti meg, melynek fókuszában az ember és a bolygó védelme áll. Mostanra sikerült a globális ellátási láncunk negyedét feltérképezni és nyomon követni. Annak érdekében, hogy elérjük a 2025-re kitűzött célt, egy erdőirtásmentes kakaóellátási lánc létrejöttét, 100 százalékos nyomonkövethetőségre lesz szükség, és csak olyan kakaóellátási partnerekkel dolgozunk majd, akik megfelelnek a Responsible Cocoa program előírásainak. Mindezt azért tesszük, hogy megőrizzük az erdőket a jövő számára, hiszen a világ, amit holnapra szeretnénk, azzal kezdődik, ahogyan ma dolgozunk érte – mondta John Ament, a Mars Wrigley Édesség globális kakaóért felelős alelnöke.

A Cocoa for Generations tervvel a Mars elköteleződött az erdők védelme mellett, és 2025-ig teljes kakaóellátási láncát nyomonkövethetővé teszi. A bejelentés óta a vállalat globális kakaóellátási láncának már csaknem 24 százalékán végezte el a GPS-alapú feltérképezést, egészen az egyes kakaófarmokig lebontva. A Mars ezek mellett további lépéseket is tesz az erdők védelmében.

Jelenleg a Mars felhasznált kakaómennyiségének 95 százalékát tudja visszavezetni elsődleges, közvetlen beszállítókhoz, a kakaó származási országához. Kakaóellátási láncának csaknem 40 százaléka köthető másodlagos beszállítókhoz, termelői csoportokhoz, 24 százaléka pedig harmadlagos beszállítókhoz, vagyis kakaófarmerekhez vezethető vissza.

A vállalat elkötelezett amellett, hogy folyamatosan többet tegyen a meghatározott célokért, valamint hogy felgyorsítsa a folyamatot azáltal, hogy kizárólag olyan kakaóbeszállítókkal dolgozik, akik felelősséget vállalnak a Cocoa for Generations tervben lefektetett célkitűzésekért.

Tartalom közti banner a cikk végére
no