fbpx

Ez a silózó nagyon bevált Höséknél (videó)

Írta: Szerkesztőség - 2020 február 27.

A Szakadáth-Gépker silózójával szebb, gyorsabb a munka, és apróbbra vágott a takarmány

Örül a beruházásnak az a fülöpszállási gazdaság, amely az állatainak szánt takarmányt egy új Agrolead M-Twin silózóval takarítja be és aprítja. Hös Lajos gazdaságvezető nemcsak magát a jó teljesítményű, szépen dolgozó gépet tartja a vásárlás pozitív vonásának, hanem az azt forgalmazó Szakadáth-Gépker hozzáállását is.

A silótakarmányok esetében nemcsak a betakarított termény beltartalmának, hanem a szecskaméretnek, sőt, a gazdaság szempontjából pedig a jó taposhatóságnak is jelentősége lehet. Ugyanakkor arra is szükség van, hogy a silózógép gyorsan, szép rendet hagyva maga után végezze a munkáját, hogy minél kevesebb veszteség maradjon.

Ez vezérelt bennünket abban, hogy a régi, egysoros silózó helyett újat vásároljunk. Kisgazdaság vagyunk, összesen, a bérelt földekkel együtt 90 hektáron termelünk saját felhasználásra takarmánynövényeket. Ezért olyan gépet kerestünk, ami megbízhatóan végzi a dolgát, de elérhető árú, azaz jó minőségű, és mégis megfizethető – mondja Hös Lajos, akinek földjein többféle takarmánynövény terem, és legelőt, kaszálót is gondoz. A fülöpszállási gazda szerint a tipikusan kis- és középgazdaságok számára tervezett sorfüggetlen silózó még a 80 LE-s teljesítményt sem mindig teljesítő öreg MTZ-vel is kifogástalanul működik.

Még terep 3-4-gyel is simán vittük. Nem tömörödött a termény, nem fulladt be, sőt, nemcsak a szudánifüvet, a cirokot meg a kukoricát vitte, hanem még utána a gazt, a sarjúfüvet is ezzel vágtuk le a táblaszéleken. Erős, stabil, egyenletesen dolgozó gép, apróra vágja a terményt, így könnyű a taposása, és nagyon kevés a veszteség – teszi hozzá a gazda.

A videón megnézheti az Agrolead M-Twin silózót munka közben, de ha ellátogat a https://www.youtube.com/c/SzakadáthGépker oldalra, ott a cég összes videóját megtalálja

A 125 cm munkaszélességben, óránkénti 40 tonna kapacitásig dolgoztatható Agrolead M-TWIN silózót általában is elérhető árúnak és csekély szervizigényűnek ismerik a piacon a felhasználók. A silózó kapacitása eléri akár az óránkénti 40 tonnás teljesítményt is – igaz, Hös Lajos szerint ehhez inkább 90-100 LE-s erőgépet kell elé fogni. Szecskázókéseinek és kifújólapátjainak a száma, és 540/750/1000 U/min kardánfordulat mellett aprítja a terményt 4 mm-esre.

Szakadáth-Gépker Kft.
elérhetősége: +36 30 686 5464

www.szakadathgepker.hu