Fedezd fel a mezőgazdaság szépségét!

Borítókép

Április 18-ig jelentkezhetnek az érdeklődők a Vidék Kaland Programra, ami városi, nem mezőgazdász, ám az agrárium iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését várja, jelentette be az Agrárminisztérium (AM) és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA).

A sajtótájékoztatón Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese üdvözölte az AGRYA által januárban indított „Vidék élet, fiatalok vidéken” címmel indított programcsomagot. Míg a Vesd bele magad! kezdeményezéssel a gyerekek a kertészkedéssel ismerkedhettek meg, addig a most megjelent felhívás által a fiatalok bepillantást nyerhetnek egy működő gazdaság mindennapjaiba, s megismerkedhetnek a vidékkel. Az államtitkár szerint az ilyen és ehhez hasonló programok vonzóvá tehetik az agráriumot a fiatalok számára.

Kesjár Kamilla, az AGRYA társelnöke ismertette, hogy a Vidék Kaland Programra 18-35 év közötti fiatalok jelentkezését várják. A pályázaton kiválasztottak egy hetet tölthetnek el fiatal gazdák által irányított gazdaságokban. Jelentkezni a www.videki-fiatal.hu/videk-kaland weboldalon elérhető űrlap kitöltésével lehet, s ugyanitt érhető el a pályázat részletes leírása is.

A városi fiatalokat fiatal gazdák fogadják. Azok a gazdálkodók, aki csatlakoznának a programhoz, szintén április 18-ig tehetik meg az AGRYA weboldalán.

Tartalom közti banner a cikk végére
no