fbpx

KWS Kalászos vetőmag ajánlat

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 szeptember 16.

Bőtermő és malmi minőségre képes őszi búza fajtáink:

Stromboli

STROMBOLI fajtánk harmadik éve van jelen a piacon, és a gazdálkodók körében nagy népszerűségre tett szert. Tar kalászú, tetszetős fajta, a tavalyi rendkívül száraz tavaszon bizonyította stressztűrő képességét, idén is kiemelkedően magas hozamokat biztosított.

Silverio

SILVERIO szálkás, korai fajta, vadkáros területekre is ajánljuk. Az intenzív technológiát kiemelkedően magas terméssel és malmi minőséggel honorálja. Kórtani szempontból kiegyensúlyozott, egészséges levélzetét az érés végéig megőrzi. A Hód-Mezőgazda Zrt. idei fajtakísérletében 9 t/ha terméssel a második helyen végzett, 13,8% fehérjével és 29,8% sikérrel.

 

Vyckor

VYCKOR korai típusú, kifejezetten tetszetős, korszerű, nagy termőképességű, ideális kenyérbúza. Tar, jól bokrosodó, kórtani szempontból kiegyensúlyozott, levélzete az érés végéig egészséges marad. Csabacsűdön 8 t/ha szemterméssel 14,1%-os fehérjével és 29,1%-os sikérrel takarították be. SILVERIO és VYCKOR fajtáink a TRIGO Kft. kizárólagos forgalmazásában érhetők el.

 

Modern

A középkései éréscsoportba tartozik a MODERN. Alkalmazkodóképessége, tápanyag reakciója kiváló, gyengébb termőhelyi adottságok mellett is képes a jó termésre. Azon termőhelyekre ajánljuk, ahol a hosszabb tenyészidőben rejlő magasabb terméspotenciál nagy biztonsággal realizálható.

 

Exotic

Kínálatunkból a legnagyobb területen vetett fajtánk az EXOTIC. Korai, alkalmazkodóképessége miatt ajánlunk fagyzugos, vadkáros helyekre. Megbízható, stabil fajta minőségben és mennyiségben egyaránt.

 

Bőtermő fajtáink

 

Solehio

A SOLEHIO jól csengő név a KWS kínálatában, hiszen magas ezerszemtömegével (akár 50 g felett) és rekord termésével mára a legnagyobb mennyiségben forgalmazott búzánk. Az intenzív, jobb minőségű területekre javasoljuk. A SOLEHIO a búza hibridek méltó ellenfele, hiszen idén is rekordokat döntött, Kétsopronyban 66 ha átlagában meghaladta a 10 tonnás hozamot, táblaszinten pedig 10,5 t/ha volt az idei rekordja. A Bólyi Mg Zrt-nél 28,5 ha átlagában 9,71 t/ha-os hozammal takarították be.

 

Extenzív termelésű fajtáink

 

Rustic

A RUSTIC tar kalászú fajtánk levélzete és szára erősen viaszolt, szalmája erős, kiemelkedő a szárasságtűrése. Előveteményre nem érzékeny, kukorica után is vethető, jól tolerálja a késői vetést is, így egyszerűen beilleszthető a vetésforgóba. Kiváló tápanyag reakciójának köszönhető, hogy a gyengébb területeken és kevésbé intenzív tápanyag utánpótlás mellett is nagy termést várhatunk tőle. Kortanilag stabil, egészséges levélzetét a teljes érés végéig megőrzi. Az idei évben a szeszélyes évjárattól függetlenül, konvencionális és BIO gazdálkodásban is 8 tonna/ha feletti terméssel takarították be.

 

Zephyr

A vadkáros területekre is van megoldás: ide a ZEPHYR szálkás búza a jó választás. A ZEPHYR közép-korai érésű búzafajta kiváló betegségellenálló képességgel, vetését az ország egész területén javasoljuk. Gyengébb talajokon is korrekt termést produkál, jó körülmények között képes a 10 tonna/ha elérésére is, ÖKO gazdálkodásban is régóta bizonyít. A nagylózsi búza fajtasorban az előkelő első helyezést érte el 9,32 t/ha szemtermésével.

Kérjük, idei őszi fajtaválasztás alkalmával keressék kiváló fajtáinkat, kérdésük esetén szívesen állunk rendelkezésükre!

 

Angyal Kornél
KWS kalászos szaktanácsadó
Nyugat-Magyarország
30 567 1722
[email protected]
Gonda László
KWS kalászos szaktanácsadó
Kelet-Magyarország
30 933 1735
[email protected]

 

További infó fajtáinkról:
www.kws.hu