fbpx

A szántóföldi napokon nem csak nézni szabad

Írta: - 2017 május 19.

2017. május 31. és június 1. napokon rendezik meg az I. NAK Szántóföldi Napok AgrárgépShow-Mezőfalva rendezvényt, ahol az álló gépbemutatók mellett a mezőgazdasági gépeket munka közben is megtekintheti.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) hagyományteremtő szándékkal, közösen rendezi meg 2017. május-június fordulóján a szántóföldi napokat. Az ország legnagyobb szabadtéri, szakmai eseményére az ország közepén, Mezőfalván kerül sor. A MEGFOSZ tagsággal rendelkező cégek óriási gépkínálatukat álló gépbemutatón tárják az érdeklődők szeme elé, de itt nemcsak nézni szabad! A látogatók a gépeket ki is próbálhatják, amennyiben a belépésnél kitöltenek egy nyilatkozatot. A rendezvényre a belépés egyébként díjtalan!

A 39 hektáros területet elfoglaló kiállítás középpontjában a permetezés lesz, itt közel egy tucat különböző típusú és márkájú szántóföldi permetezőgépet vonultatnak fel. A legújabb gépek már nem csupán takarékosak, sokkal biztonságosabbak és környezet kímélőbbek is. Így egy átlagos magyar gazdaság akár 20-30%-kal kevesebb anyagi ráfordítással állíthatja elő a szokásos mennyiségű termést. Mezőfalván ezeket a korszerű gépeket tárják a közönség elé. A permetező bemutató mindkét nap délután kettő órától veszi kezdetét. De ez még messze nem minden!

A NAK és a NÉBIH közös programmal is megjelenik Mezőfalván, ahol bemutatják a gazdálkodóknak a hivatalos növényfajta-kísérletek módszertanát, vagyis, hogy hazai körülmények között milyen módszerrel választják ki a fajtajelöltek közül a köztermesztés, a gazdálkodók számára legmegfelelőbb növényfajtákat. A vetőmagszállító cégek pedig komplett vetéstechnológiákat ismertetnek meg a nagyérdeművel. Számos szakmai előadást hallhat a két nap során, de mindenképpen nézze meg az egyes cégek szántóföldi bemutatóit is, ahol naponta közel 30 gépkapcsolatot láthat, mozgalmasnak ígérkezik ez a program, hiszen 4 percenként újabb és újabb gépkapcsolat kerül górcső alá.

Az AXIÁL Kft. is jelen lesz a rendezvényen 20 álló géppel, illetve 8+8 mozgógéppel találkozhat velünk. Mozgógépeink között megtalálhat több CLAAS, FENDT és LANDINI erőgépet, valamint SULKY, FRAMEST és HORSCH munkagépet is, de állógépeink között is a legújabb, illetve a legnépszerűbb típusainkat nézheti meg. A permetező bemutatón is részt veszünk egy HORSCH LEEB 5 LT vontatott permetezővel.

Jöjjön el és töltsön velünk, az AXIÁL-lal két kellemes napot az ország közepén, Mezőfalván! Cégünk 1000 négyzetméteres standdal jelenik meg, valamint egy 1,5 hektáros bemutatótéren. Itt garantáltan megmozdulnak a gépek, látványosságban nem lesz hiány! Amennyiben a nagy hőségben, esetleg az izgalmak miatt megszomjaznának, frissüljenek fel nálunk!

Képek és videó: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser / AXIÁL Kft.
Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser / AXIÁL Kft.
Forrás: NAK, MEGFOSZ