fbpx

Francia genetika, francia előállításból

Írta: Szerkesztőség - 2011 február 08.

A 2010-es esztendőben tapasztalt időjárás és a szélsőségesen változó bevételi lehetőségek komoly kérdéskör megválaszolását indokolja a gazdák részéről. Milyen vetőmagot válasszanak, hogy a betakarítást követően profittal zárják a következő évet? Az előbbi kérdéssort még tovább bővíti a súlyosnak ígérkező belvíz problémája is, ami a vetésterületek átrendeződését is eredményezheti. Ennyire kiszámíthatatlan időjárásban kiszámítható hibridekkel kell készülni a vetésre. A legjobb termőképességű és minőségű vetőmagokat kínálva az EURALIS tudja a megoldást.

Kukorica kínálatában az EURALIS a kimagasló terméspotenciál, a gyors vízleadás, a szárazságtűrés és szárszilárdság, valamint a betegség ellenállóság ötösfogatának hibridekben megfogalmazott alternatíváit nyújtja.

Az ország azon területein, ahol még bizonytalan az időben történő talaj előkészítés és vetés, minden bizonnyal a rövid tenyészidejű ES SIGMA (FAO 280) a jó választás. Kiváló termőképességű és magas a kompenzációs képessége; az esetleges tőhiányt többletterméssel egyenlíti ki. Szárszilárdsága optimális. Fusariummal szemben ellenálló. Az ES FLATO (FAO 330) prémium hibrid az EURALIS-nál, hiszen a fenti 5 követelményeknek 100%-ban megfelel. A 2010-es betakarítási szezonban termőképessége és vízleadása volt a legfontosabb előnye versenytársainál. Alacsonyabb növényméret, aszálytűrés, kiváló Fusarium tolerancia. Az ES SENSOR (FAO 390) szintén vezető kukorica; magyarországi eredményei 2010-ben meggyőzőek voltak akár a GOSZ-VSZT, akár a Magyar Kukorica Klub tekintetében. Kiemelkedő a kompenzációs képessége.

Az ES ZODIAC (FAO 450) igazi ereje a kirobbanó kezdeti fejlődés, az aszálytűrés, a stabil termőképesség és szár négyesében rejlik. Teljesítményével a 2010-es évben szintén bizonyított.

Az EURALIS 2011-re több újdonsággal jelentkezik napraforgó portfoliójában. Ezek közül kiragadva a vezető hibridek köre a napraforgó termesztés újabb igényeihez igazodik.

Clearfield® gyomirtási technológiával termeszthető kínálatunk figyelemre méltó hibrideket vonultat fel. Az ES FLORMIS CL az intenzíven napraforgót termesztők igazi „barátja” lehet; hiszen kiemelkedő terméspotenciálja, magas olajtermése és betegségekkel szembeni erős ellenállása jelentik vonzó tulajdonságait. Az ES ARAMIS CL az előbbi hibrid jegyeit ugyan úgy magán viseli, azonban rendkívüli módon a stresszes termőhelyeken is képes komoly teljesítményre! A CL kategória 3., legújabb képviselője az ES BALISTIC CL –HO hibrid, amely amellett, hogy IMI hibrid, még magas olaj- és olajsav tartalmával képes a piac e szeletében alternatívát nyújtani a napraforgó termesztők számára.

HO hibridjeink kiváló képviselője az ES BASILIC HO, amely a már ismert ES PETUNIA HO változata. Kisebb növényméret, kiváló betegségtolerancia, magas olaj- és olajsavtartalom; mindez egy igazán kiemelkedő korai hibridben.

Az előbb említett hibrid, az ES PETUNIA már a hazai piacon jól bevált és elismert hibrid. Több termőrégió és évjárat bizonyítja kiváló tulajdonságait, melyet évjáratonként stabilan és látványosan megmutat. Olajnapraforgó a hagyományos szegmensből; erős szárral, szívós betegségekkel szembeni ellenállással és magas olajtartalommal.

Számoljon Ön is velünk és válassza a 2011-es évben az EURALIS kiváló minőségű vetőmagjait!

EURALIS – Növeljük Bizalmát!

Regionális értékesítési vezető kollégáink:

www.euralis.hu

Kelet-Magyarország: Czina Zoltán (06-30-405-9881)

Nyugat-Magyarország: Kristóf Milán (06-70-328-4209)