fbpx

A vetőmag csak minőségi tápanyagokkal képes a legjobb teljesítményre

Írta: Szerkesztőség - 2020 március 10.

A napraforgóhibridek egyre nagyobb termőképességűek, azonban a termesztési körülmények sokszor lerontják az eredményeket. Különösen az időjárási szélsőségek, főleg a szárazság gyötri a növényt, ami legtöbbször az intenzív növekedés, termésképzés időszakára esik, elkerülhetetlenül a vetőmagok alulteljesítését okozva. A veszteségek csökkenthetők, ha a szélsőséges viszonyokra, környezeti stresszre tudatosan, előre felkészítjük a növényeket. Ennek leggazdaságosabb módja a célzott tápanyag-utánpótlás.

A korszerű tápanyag-utánpótlási módszerek adott napraforgóhibridhez, adott fejlődési stádiumhoz célirányosan igazíthatók, nem csupán tápanyagok, hanem kedvező növényvédelmi hatásúak, emellett a stressztűrést is fokozzák. A napraforgó átgondolt tápanyagozása egyúttal preventív növényvédelem. A tudatos bór- és kénpótlás nemcsak mennyiségi, hanem minőségi eredményt is hoz, emellett csökkenti a növényvédelmi kockázatokat.

Az Agrováció Kft. a termékpalettán kizárólag olyan készítményeket tart, amelyek hazai gyártásúak, hazai talaj/időjárási viszonyok között tesztelt, bevált készítmények. Általuk megnövelhető a termésbiztonság, csekély ráfordítással rentábilissá teszik a drága hibridvetőmagok alkalmazását, még kedvezőtlen időjárás esetén is.

Az Agrováció Kft. technológiai ajánlata napraforgó-termesztőknek

Fejlődési fázis

Termék

Felhasználás módja

Adagolás hektáronként

Termesztési előny

Vetőmag

Cell Mix

csávázás

2 l/t vetőmag

könnyebb, gyorsabb, egyöntetű kelés

Csírázás

AMG S-Oil

starter trágyázás

10-20 kg/ha

vastagabb, szerteágazóbb gyökérzet, nagyobb stressztűrés

6-8 levél

SulStar Magnézium

levéltrágyázás

2-3 l/ 200 l víz

vegetatív fejlődési ugrás, jobb virágdifferenciálódás

Virágzás előtt

SulStar Cink Bór

levéltrágyázás

2-3 l/250 l víz

hatékony megtermékenyülés, nagyobb termés, nagyobb olajtartalom

A Cell Mix mikroelemes csávázással a kelésbiztonságot egyszerűen fokozhatjuk. Ezzel a keléshez megfelelő környezetet, jobb kelési esélyt biztosítunk.

Az AMG S-Oil starter rendkívül gazdaságos, ráadásul talajkímélő és hatékony. A 10-20 kg/ha dózis jól kiszolgálja a kelő mag tápanyagigényét, egyúttal elkerülhetjük az alaptrágyákkal járó veszteségeket. Összetétele kifejezetten olajos növényekhez optimális, árfekvése igen kedvező.

A SulStar Magnézium látványos ugrást okoz a vegetatív fejlődésben, ami jelentős nitrogén- és magnéziumtartalmának köszönhető, emellett bizonyítottan segít a szár- és levélbetegségek megelőzésében.

A SulStar Cink Bór kiváló hatású a termésképzésre, mennyiségi és minőségi oldalról egyaránt, emellett fokozza a betegségekkel szembeni ellenálló-képességet, kedvezően befolyásolja a vízforgalmat.

Ne feledkezz meg a kukoricáról sem! Kritikus időszak a gyomirtás – ekkor ne hagyd ki az AG Kukorica lombtrágyázást! Egyedülien magas foszfortartalmú új termék a palettán, ami fokozott gyökeresítő hatású, ezzel támogatja a hibridek magas terméspotenciálját, ráadásul igen kedvező áron elérhető.