fbpx

Megállapodást kötött az ESZA Kft. és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Írta: Szerkesztőség - 2013 augusztus 14.

A vidéki vállalkozások és a magyar agrárgazdaság versenyképességének erősítésére együttműködési megállapodást kötött a ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – közölte a két szervezet kedden az MTI-vel.

Közleményükben tájékoztatnak arról, hogy közös munkacsoportot hoznak létre a támogatások igénybevételének elősegítésére.

A megállapodás értelmében a vidéki vállalkozások fejlesztését célzó pályáztatás egykapus lesz, a kamara tanácsadói hálózatával szakmai segítséget nyújt az érintetteknek a pályázatírásban.

Az ESZA Nonprofit Kft. képzi a kamarai tanácsadókat, hogy megfelelő tudás birtokában láthassák el feladatukat, és a pályázati források tervezése során a NAK és az ESZA közösen képviseli a vidéki gazdálkodók és vállalkozások érdekeit.

 

Megállapodást kötött az ESZA Kft. és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

 

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a közleményben hangsúlyozza: különösen fontos, hogy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) forrásai mellett az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) és az Európai Szociális Alap (ESZA) támogatásaihoz is hozzájussanak a kamarai tagok.

Bene Dániel, az ESZA Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a közleményben kiemeli: a főként egészségügyi, oktatási és szociális célú pályázatokat kezelő szervezet számára kiemelten fontos a leghátrányosabb helyzetű kistérségek komplex fejlesztése a felzárkóztatás érdekében, a gyors és hatékony forrásfelhasználás megteremtése a magyar vidék számára.

 

MTI 2013. augusztus 13.