Ha még nem tette meg, keresse fel mielőbb a falugazdászát!

Borítókép

Közeledik a 2019. március 20-i jogvesztő határidő: eddig érvényesítheti visszamenőlegesen az őstermelői igazolványát, hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A március 20-ig kérelmezett, 2019. adóévre szóló értékesítési betétlap miatt az igazolvány érvényessége január 1. napjára visszamenőleges, ezáltal biztosítható az őstermelői jogviszony folyamatossága. Nem érvényes igazolvánnyal nem minősül őstermelőnek, így őstermelőként értékesítési tevékenységet nem folytathat.

Az igazolványon látható 5 év az igazolvány hatályosságát jelenti, ami nem azonos az igazolvány érvényességével. Az igazolványon szereplő adatokról itt olvashat bővebben. Az igazolvány csak a hatályos, adott évre szóló betétlappal együtt érvényes.

Amennyiben bizonytalan igazolványa érvényességét illetően, ellenőrizze, hogy rendelkezik-e a 2019. évi betétlappal. Ha elvesztette, még díjmentesen pótolhatja. Lezárt adóévre vonatkozóan betétlap pótlására nincs lehetőség. Az igazolvány érvényességére vonatkozó tájékoztató jellegű és nem közhiteles információkat megtekintheti a NAK honlapján, valamint a „Nemzeti Agrárgazdasági Kamara” néven elérhető applikációban is.

Azon NAK tagok, akik megadták e-mail címes elérhetőségüket, idén is kaptak elektronikus tájékoztató levelet az igazolványuk érvényességével kapcsolatban.

Az érvényesítésről és a szükséges dokumentumokról itt talál további információt.

Tartalom közti banner a cikk végére
no