Három nagy élelmiszeripari gyártó csatlakozott a menzaprogramhoz

Az Univer és a Gyermelyi után újabb három nagy élelmiszeripari gyártó csatlakozott az ország legnagyobb közétkeztető csoportjának számító Hungast által indított Hazai Alapanyagok a Magyar Menzán (HAMM) programhoz.

Az 1996-ban alapított, s napjainkra az ország legnagyobb közétkeztető vállalkozásának számító Hungast-nak közel 200 ezer fogyasztója van naponta: ebből 130 ezren a gyermekétkeztetésben, míg a fennmaradó egyharmad a munkahelyén, illetve a szociális ellátó hálózatban veszi igénybe a Hungast szolgáltatásait.

A Hungast mindig is igyekezett magyar alapanyagot felhasználni, 2017 őszén pedig hivatalosan is meghirdette a HAMM programot. A cégcsoport célként tűzte ki, hogy amit csak lehet, magyar termelőktől és gyártóktól szerezzen be. A programhoz első évben a lisztet és a tésztát előállító Gyermelyi Zrt. és az ételízesítőket gyártó Univer Product Zrt. csatlakozott.

Az újabb stratégiai partnerekkel a napokban írt alá megállapodást a Hungast. Ezúttal is közismert márkákat forgalmazó, a saját piacukon meghatározó súlyú gyártók csatlakoztak a HAMM-hoz, a Detki Keksz Kft., a Szobi Italgyártó Kft. és a Sole-Mizo Zrt.

A HAMM program bővítésén túl a Hungast megszerezte a Magyar Szolgáltatás védjegyet is: ezzel 170-re bővült azon cégek száma, amelyeknek csaknem 4000 terméke vagy szolgáltatása használja a Magyar Termék eredetjelölések valamelyikét. Benedek Eszter, a MAGYAR TERMÉK Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint a védjegyhasználók között az élelmiszeripar gyártóinak márkái domináltak, de az elmúlt években a kereskedelmi láncok is felismerték a védjegy értékét. Nem élelmiszer termékekre 30 cég teszi fel a jelölést, 10 társaság pedig a szolgáltatásaihoz szerezte meg a védjegyhasználat jogát.

Azzal, hogy a Hungast megkapta a Magyar Szolgáltatás védjegyet, egy újabb ágazat, és annak meghatározó cége válik részesévé a fogyasztók körében legismertebb eredetmegjelölő rendszernek. A HAMM programhoz eddig csatlakozott 5 cég közül 4 – a Detki Keksz, az Univer, a Sole-Mizo és a Gyermelyi – maga is Magyar Termék védjegyhasználó, mondta Benedek Eszter.

 

Összeállította: Csomor Zsolt

Tartalom közti banner a cikk végére
no