fbpx

MVH: két hét van a kötelező E-monitoring adatszolgáltatásra

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 04.

Budapest, 2013. március 2., szombat (MTI) – Már csak két hetük van a kötelező E-monitoring adatszolgáltatás teljesítésére a gazdálkodóknak – hívja fel az érintettek figyelmét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH).

 

 

Közleményük szerint március 12-ig kell adatszolgáltatási kötelezettségüket teljesíteniük az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) és az Európai Halászati Alapból (EHA) támogatásban részesült gazdálkodóknak.

Eddig a gazdálkodók mindössze 15 százaléka teljesítette adatszolgáltatási kötelezettségét, ami elmarad a korábbi évektől.

Az adatszolgáltatásra kötelezett mintegy 25 ezer gazdálkodó közül, így 21 ezer gazdálkodónak már csak két hete maradt az elektronikus adatlap kitöltésére.

A korábbi évekhez hasonlóan az adatszolgáltatást interneten, ügyfélkapus bejelentkezéssel lehet teljesíteni kétféle módon.

Amennyiben az ügyfél rendelkezik ügyfélkapus regisztrációval, a www.mvh.gov.hu oldalon az „Elektronikus ügyintézés” menüben az e-monitoring alkalmazást kiválasztva tehet ezt meg az ügyfélkapun keresztül.

De az adatszolgáltatás elvégezhető technikai közreműködő vagy meghatalmazott útján is – tartalmazza a közlemény.

 

MTI 2013. március 2.