fbpx

HUNAPFEL Kft. – Csorvás

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 05.

„A rizikót nem engedhetjük meg magunknak”

A kockázatot nem az eső vagy a jég jelenti a gyümölcstermesztésben, hanem az, ha nem teszünk ellene semmit. Ezt jól tudja Pusztai József és Nemesnyik István Csorváson, hisz a 170 hektáros intenzív gyümölcsösüknek java része felett jégháló, sőt esővédő fólia is van kihúzva, fagyvédelmi öntözést is alkalmaznak, az öntözővizet számítógépes vezérléssel, tápoldatként juttatják a talajra, a tárolásra pedig egy 830 tonna kapacitású, modern „Ultra Low Oxygen” technológiájú hűtőházat építettek. Csorváson tehát semmi sincs a véletlenre bízva, de még a természetre sem szívesen hagyatkoznak, ahogy mondják is: a rizikót nem engedhetik meg maguknak.

A cseresznye-, meggy-, szilva- és almaültetvény folyamatos munkát és persze felügyeletet igényel, szezonban pedig dolgoztak itt már egyszerre 480-an is a gyümölcsszedésben. Amit pedig kevesen mondhatnak el magukról: itt nem ismerik a munkaerőhiány és a fluktuáció fogalmát sem, hisz míg a termelés fenntartható és környezetbarát, addig a vezetői szemlélet következetes és emberbarát. „Milyen is lehetne az a munkahely, ahol még egy 82 éves meggyszedő is lelkes és eredményes tud maradni” – valószínűleg ebben is csúcstartó a csorvási vállalkozás.

Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

Legyen Ön is részese ennek a nagyszabású, komoly, mégis örömteli versengésnek azzal, hogy olvas, dönt és szavaz!

Munkára fel tehát, kedves Olvasónk! Kövesse figyelemmel ezt a nemes versengést a Magyarország Legszebb Birtoka honlapján

magyarorszaglegszebbbirtoka.hu
facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka
facebook.com/agraragazat

és augusztus 1-31-e között szavazzon Ön is a kategóriajelöltekre!