Idén is megjutalmazták a „kertmentőket”

Borítókép

A kertészkedés értéket teremtő, szemléletformáló és környezettudatosságot erősítő szerepet játszik az emberek életében. A 2016-ban útjára indított „Ments meg egy kertet” kezdeményezés kiemelt szerepet tölt be a felhagyott, nem gondozott zöldfelületek újjáteremtésében.

A „Ments meg egy kertet” verseny díjátadó ünnepségén László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a „Ments meg egy kertet” program kiemelt szerepet tölt be a felhagyott, nem gondozott zöldfelületek újjáteremtésében.  A program emellett fontos részt vállal a generációk összekapcsolásában, a tudásátadásban, a helyi közösségek formálásában és erősítésében is.

Ebből a felbecsülhetetlen munkából jelentős részt vállaltak a kertmentő tanárok és diákok, akik a művelés alá vont veteményeseket, portákat és  intézményi udvarokat tavasztól őszig, kitartó munkával, s felelősségteljes összefogással gondozták.

A „Ments meg egy kertet!” program 2018-as felhívásában az Agrárminisztérium arra kérte az iskolákat, hogy folytassák azon területeken a munkálatokat, amelyek gondozásának az előző években nekifogtak. Tavaly 46 tanintézmény küldött rendszeres vagy időközi beszámolót a gondozott kertekről: 33 idős emberrel együtt gondozott kertről és 21 közösségi kertről.

A jelentéseket az agrártárca szakértője Kovács Szilviával, a „Magyarország legszebb konyhakertjei” verseny kezdeményezőjével közösen értékelte. A 2018. évi megmérettetésen 3 kiemelt kategóriában kaptak díjat a versenyzők: 7 iskola példaértékű munkáért, 4 kiváló munkáért, 27 jó munkáért részesült elismerésben, 8 intézmény pedig oklevelet vehetett át a programban történő részvételért. A cikk az AM Sajtóiroda hírei között olvasható.

Tartalom közti banner a cikk végére
no