fbpx

A meggyőző erő

Írta: - 2017 augusztus 08.

Valamennyiünk számára ismert a talajok meszezése, mondhatjuk, hogy évezredekre visszanyúló gyakorlatról van szó, amely korábban hazánk mezőgazdálkodásában is rendszeres volt – egy darabig. Látva számtalan talajvizsgálati eredményt és az összefoglaló országos talaj-pH-térképeket, a fokozódó mészhiány egyértelmű.

Meg kell tanulnunk újra bíznunk abban, hogy a savanyú talajok meszezése – fogalmazzunk így egyszerűen – működik! A kalciumtartalom és a pH emelkedésével a talaj állapota is egyre harmonizálódik, és eredményt fog hozni – ez csak idő kérdése. Hogy mennyire hálás a növény már a meszezést követő első termesztési ciklusban, arról beszéljenek a képek!

Sokáig a mai gyakorlatba probléma nélkül beilleszthető talajmeszező termék hiánya jelentette az egyik legfőbb akadályt. Ez a helyzet azonban a közelmúltban a TERRACALCO 95 hazai gyártásának elindulásával megváltozott.

A TERRCALCO 95 egy új, innovatív, szemcsés szerkezetének és kezelhető hektáronkénti dózisának köszönhetően műtrágyaszóróval könnyen és minimális porzással kijuttatható talajmeszező anyag, amely a talajban gyorsan fejti ki jótékony hatását. A savanyú talaj kémhatását a semleges irányba mozdítja el, javítja a talaj szerkezetét, vízháztartását, ezáltal a szélsőségekkel szemben – pl. aszály – ellenállóbbá teszi, elősegíti a talajélet intenzifikálását, és javítja a műtrágya-hasznosulást.


1 tonnával kezelt, és kezeletlen kontroll

A TERRACALCO 95 legfontosabb tulajdonságai:

  • 100%-ban illeszkedik a jelenlegi műtrágyázási gépi technológiához:
    • röpítőtárcsás műtrágyaszóróval 18-27m szélességben, legyező alakban egyenletesen szórható,
    • gyors oldódása miatt gyors hatású anyag, amely időbeli rugalmasságot ad a meszezés kivitelezésére tavasszal és ősszel egyaránt, bizonyos feltételek mellett állományban is,
    • optimális dózisa (0,5-2t/ha) lehetővé teszi a gyors kijuttatást kisebb kapacitású – függesztett – műtrágya szóróval is,
    • kis dózisban kalciumtrágyázásra is használható.
  • 100%-ban illeszkedik a műtrágya-logisztikai gyakorlathoz:
    • ömlesztve (bigbagben) palettás áruként egyaránt szállítható,
    • nedvességtől védve hosszú ideig (zárható, bélelt bigbagben egy évig) eltartható,
    • lehetővé teszi a mezőgazdasági forgalmazói kör bevonását a mezőgazdasági inputanyag-piacon megszokott szolgáltatások biztosítására.
  • Legfőbb előnyei összefoglalva: gyorsan és pontos adagolással, egyenletesen, időben rugalmasan, mérsékelt talajtaposással kijuttatható, szállítható és tárolható, hatását gyorsan kifejtő talajmeszező anyag.

Ne engedje, hogy a talajsavanyodás – amely ma már egyszerűen orvosolható TERRACALCO 95 használatával – limitálja hozamait! A TERRACALCO 95 koncentrált, hatékony, a technológiába könnyedén beilleszthető termék Önnek is rendelkezésre áll.

Wágner József

üzletfejlesztő

Carmeuse Hungária Kft.

www.carmeuse-agrarium.hu

www.talajmeszezes.hu