fbpx

Ingyen hitelhez juthatnak a gazdák!

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 április 16.

Ingyen hitelhez juthatnak a gazdák az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelével – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerda reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

Az államtitkár hangsúlyozta, a járványhelyzetben a legfontosabb, hogy biztosítsák a gazdák likviditását, aminek az egyik leghatékonyabb eszköze az Agrár Széchenyi Kártya hitellelhetősége. Az elmúlt években is 200 milliárd forint értékben helyeztek ki ilyen hiteleket a bankokon keresztül. Hozzátette, az év végéig megkötött új hitelszerződéseknél a felvehető hitel maximumát a jelenlegi 100 millió forintról 200 millió forintra növelték, és az agrártárca költségvetéséből kamat-, illetve költségmentessé alakították a konstrukciót.

Feldman Zsolt az anyagi támogatás mellett a legfontosabb segítségnek az értékesítési lehetőségek biztosítását nevezte. Ezért, mint mondta, figyelemre méltó a Nébih online piactere, ahol a termelők és a fogyasztók találkozhatnak. Az államtitkár az interjúban arra biztatott minden termelőt és fogyasztót, hogy keressék ezeket az online lehetőségeket, amelyek biztonságos felületet nyújtanak a kereskedésre.

(Forrás: MTI)