fbpx

IskolaGomba program

Írta: - 2016 április 13.

A gombák világával, a gombatermesztés rejtelmeivel és érdekességeivel ismerkedhetnek meg az általános iskolás tanulók az április 18-án induló IskolaGomba program jóvoltából.

A program célja, hogy a gyerekek elméletben és gyakorlatban is megismerjék és megértsék, hogy a gomba milyen különleges élőlény és egyben egy nagyon finom élelmiszer is. Mindezt úgy kell elképzelni, hogy termőre forduló, azaz 4. fázisú gomba alapanyaggal teli ládákat kapnak a résztvevő iskolák, így a tanulók igaziból is láthatják a teljes folyamatot, hogyan nő és fejlődik a termesztett fehér csiperkegomba.

A gyakorlati oktatást egy, a gombatermesztést képekben, érthető módon bemutató plakátsorozat segíti, amely remekül használható környezetismeret, biológia vagy technikaórákon is.

A Bio-Fungi Kft. egyedülálló módon, az országban elsőként indította el az IskolaGomba programot, mivel a csúcsminőségű gombatermesztés és alapanyag-előállítás mellett nagy hangsúlyt fektet a gombafogyasztás növelésére, illetve a gombafélék gasztronómiai felhasználására és népszerűsítésére.

Bio-Fungi Kft.
2338 Áporka, Szabadságtelep 030/10.
[email protected]
www.biofungi.hu