fbpx

Itt a kiemelt támogatású Agrár Széchenyi Kártya

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 április 28.

Mai naptól az MKB Banknál igényelhető az új, kiemelt támogatású Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitel, amely segítséget nyújt a magyar mezőgazdasági termelőágazatba tartozó mikro-, kis- és középvállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalásában. A felvehető összeg szabadon felhasználható, így a vállalkozások a koronavírus-járvány okozta nehézségekkel is könnyebben megbirkózhatnak.

A 2020. december 31-ig igényelhető, kiemelt támogatású Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitel 0%-os kamattal és egyéb költségre nyújtott kedvezményekkel, 100%-os állami kamat-, kezességvállalási és egyéb díjtámogatás mellett; egy, két, illetve három évre vehető igénybe. A folyószámlahitel mellé az MKB Bank Mastercard Standard típusú üzleti bankkártyát is biztosít ügyfelei részére.

A hitellehetőséggel minden olyan mikro-, kis-, és középvállalkozásnak minősülő egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, családi gazdálkodó (családi gazdaság vezetője), erdőbirtokossági társulat, illetve társas vállalkozás élhet, amely mezőgazdasági termékek előállításával, feldolgozásával, forgalmazásával, valamint erdő-, vad-, és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végez.

Az Agrár Széchenyi Kártya keretében igényelhető minimum hitelösszeg 500 ezer forint, a maximum 200 millió forint, és a visszatörlesztett összegek a futamidőn belül ismét felhasználhatók. További előny, hogy 50 millió Ft hitelösszegig ingatlanfedezet nélkül is igénybe vehető, más banknál lévő Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitel kiváltására és egyéb hitel kiváltására is nyújtható, valamint az összeg igen kedvező feltételekkel a számlán tartható. A kérelmezők hitelhez jutását minden esetben az Agrár Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány készfizető kezességvállalása segíti.

A gazdák számára ez egy kihagyhatatlan lehetőség arra, hogy a likviditási nehézségek áthidalása mellett akár gyarapítsák vagy stabilizálják gazdaságukat. Az eddig is igen kedvező feltételrendszerű Agrár Széchenyi Kártya most 100%-os állami kamat-, kezességvállalási és egyéb díjtámogatás mellett 0%-os kamat és egyéb költséggel igényelhető. Az MKB Agrárpartner készséggel áll az Ügyfelek rendelkezésére, akár az MKB VideóBANK-ban is. Érdemes élni a kiemelkedő lehetőséggel mondta Simon Attila, az MKB Bank Agrárium Főosztályának vezetője.