fbpx

Megérkeztek a Massey Ferguson 8S traktorai – teljesen új korszak kezdődik

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 február 05.

A Massey Ferguson körülbelül tízévente frissíti drasztikusan erőgépei megjelenését, illetve technológiai kínálatát. Az aktuális, évtizedes iránymutatást kijelölő széria, amin a gyártó bemutatja jövőbe mutató újításait, most az MF 8S.

MF 8

A gépek neoretro stílusban érkeznek: számos múltbéli, legendás MF erőgép vonásait hordozzák magukon, csak modern köntösben. Ilyen például az ezüst szablyaminta a motorháztető oldalán, vagy a teljesen szögletes kialakítású fülke. A traktorok piacon egyedülálló műszaki megoldása a Protect-U rezgésgátló és hangcsillapító tér, ami kvázi egy 20 cm-es „rés” a motorháztető és a fülke között. Az MF 8S széria motorja a már jól bevált 7,4 literes AGCO POWER erőforrás, amely teljesíti a legmodernebb, Stage V károsanyag-kibocsátási előírásokat is. A hathengeres erőforrás legkisebb tagja 205, míg a legnagyobb 265 lóerő teljesítményt biztosít.

A sebességváltók terén az eddig használt Dyna-6 hajtóműveket áthangolta a gyártó, így született meg a Dyna-7. A 4 főcsoporton belül itt már 7 sebességfokozat található, amelyek természetesen mind terhelés alatt kapcsolhatók. Így összesen 28/28 fokozat áll rendelkezésre. A plusz sebességek zöme a nagyon sokszor használt 4–15 km/h munkatartományba került „beépítésre”. A szériához elérhető másik váltó vadonatúj a Massey Ferguson életében! A saját fejlesztésű, Dyna E-Power névre keresztelt hajtómű különlegessége a duplakuplungos felépítés. Ez fokozatmentes váltás érzetét kelti, és teljesen kiküszöböli a nyomatékfolyam megszakítását még két főcsoport közti váltás esetében is! A 4 duplakuplungos főcsoportban egyenként 7 fokozatot találunk, így itt is 28/28 fokozattal rendelkezik a traktor Autodrive módban. A duplakuplung esetében a hajtáslánc egyáltalán nem szakad meg főcsoport váltásokkor sem. A hatékony munkavégzés további fontos eleme a tengelytáv. Az MF 8S a kategóriájában az egyik leghosszabbat kínálja (305 cm). A traktorok két felszereltségi szinttel érkeznek (Efficient és Exclusive). Mindkettőben alapfelszereltség az áttervezett Multipad joystick, amelyről a traktor szinte teljes kezelése megoldható.

A kijelzők is igazi újdonságot jelentenek: eltűnik a hagyományos, kormánykerék mögötti műszerfal, aminek az ultramodern, jobb oldali A-oszlopba épített vDisplay terminál veszi át a helyét. Így nem kell lepillantanunk az útról, amennyiben a traktor alapadatait szeretnénk látni.

 

Az első Massey Ferguson 8S szériás traktorok már elérhetők készletről!

 

További részletekért érdeklődjön helyi Massey Ferguson kereskedőjénél vagy központi számainkon:

+36-30/613-0122,

+36-30/530-5565

Massey Ferguson