fbpx

A repce kelésbiztonsága megfelelő csávázással

Írta: Szerkesztőség - 2018 július 11.

Root Power: kompenzálóképesség szárazság esetén

Még szárazság esetén is bizonyítja hatékonyságát a Root Power. Ehhez három hibridet használtak fel egy üvegházi kísérletben, amelyben a vetés után 3 héttel körülbelül 22 °C-os szárazságstressznek tették ki a csíranövényeket. A standard változathoz (TMTD+DMM) képest a tápanyag-kombinációs csávázással kevésbé látszódtak például sárgulással, beszakadással, levélsodródással járó sérülések a leveleken (1. ábra).

A Root Power-kezelés által a növények levelein gyorsabban alakult ki viaszréteg, és nagyobb levélfelületet növesztettek. Hazai méréseink igazolják, hogy már 11 nappal a vetést követően is kimutatható a Root Power föld feletti hatása. A Root Powerrel csávázott hibrid 12%-kal nagyobb zöldtömeget képzett a csak gombaölő szerrel kezelt kontrollhoz képest (2. ábra). A megnövekedett levéltömegnek köszönhetően fokozódhat a növények fotoszintetikus aktivitása, ezáltal többletenergia képződik, mely különösen fontos lehet az őszi káposztarepce kritikus korai fejlődése során. Root Power a repcék gyorsabb regenerálódóképességéért.

Root Power: Gyorsabb gyökeresedés a láthatáron

A RAPOOL csúcstermékei a 2018-as szezonban is Root Power csávázásban részesülnek. A Root Power gyorsabb, egyenletesebb csírázást és sűrűbb gyökérzetet eredményez. A „Root Power-hatás” jellemzően a repcemagban lévő tápanyagraktárak kiürülését követően, körülbelül 14 nappal a vetés után jelentkezik. Sérülések esetén a kiegészítő tápanyagok gyorsabb gyökérregenerációt biztosítanak. Root Power a gyökércsúcsokig tartó erőteljesebb növekedésért.

Lumiposa: új rovarölő csávázószer a 2018-as vetéshez

A RAPOOL az idei vetéshez korlátozott mennyiségben biztosítja a legújabb rovarölőcsávázószer-kezelést vetőmagjain.

A Lumiposa egy ciantraniliprol hatóanyagú, diamid típusú rovarölő csávázószer. Saját kísérleteink és tapasztalataink alapján elmondható, hogy a készítmény hatékony a földibolhák ellen, valamint alkalmazásával kiváló eredmények érhetők el a káposztalégy lárvája elleni védekezésben is. A RAPOOL továbbra is arra törekszik, hogy olyan csávázószereket alkalmazzon, amelyekkel a legnagyobb mértékben óvja a hasznos élő szervezeteket.

Az idei RAPOOL-csávázás aktuális tudnivalóit a www.rapool.hu oldalon találja.

Pálffy András
termékfejlesztő
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

A RAPOOL repcevetőmag-katalógusa letölthető ide kattintva.

Amennyiben szeretne ingyenesen és rendszeresen friss szakmai információkat kapni hasonló témakörben, regisztráljon itt!