fbpx

Mezőgazdasági Startmunka program Hajdúböszörményben

Írta: Szerkesztőség - 2013 augusztus 12.

Sikeres a Startmunka mintaprogram mezőgazdasági növénytermesztési programeleme Hajdúböszörményben: az idén a tavalyinál tízzel többen, hetvenen termesztenek szántóföldi növényeket 34,3 hektáron – közölte Fórizs László (Fidesz), a város alpolgármestere csütörtökön, amikor a maguk termelte növényekkel jutalmazták a legeredményesebb dolgozókat.

Az önkormányzat a Nemzeti Földalaptól (NFA) kapott földterületen foglalkoztatja a Startmunka program keretében az embereket.

A Startmunka mintaprogram mezőgazdasági növénytermesztési programelemének egyik fontos célja, hogy a munka világából időlegesen kikerült embereket, ezen belül is a mezőgazdasági munkát szerető helybelieket, értékteremtő munkában foglalkoztassák – jegyezte meg Hajdúböszörmény alpolgármestere.

Fórizs László elmondta: a program keretében 25 hektáron takarmánykukoricát, 9,3 hektáron pedig jelentős kézi munkaerőt igénylő zöldséget, illetve csemegekukoricát termelnek.

 

Mezőgazdasági Startmunka program Hajdúböszörményben

 

A szántóföldi területen 15 féle, rendkívül munkaigényes növényi kultúrát, többek között makói vöröshagymát, burgonyát, sárgarépát, petrezselymet, fűszerpaprikát, retket, céklát, zöldbabot, uborkát és csemege kukoricát termesztenek.

A megtermelt zöldségekből az önkormányzat által fenntartott intézmények konyháit látják el jó minőségű, friss zöldségekkel, a többit, valamint a takarmánykukorica teljes mennyiségét értékesítik.

 

 

MTI 2013. augusztus 8.