fbpx

Tenne a vidékért? 20 ezer eurót kaphat hozzá

Írta: Kalmár Nárcisz - 2017 november 03.

Még nem késő pályázni az Anders Wall Díjra, melyet a stockholmi székhelyű Anders Wall Alapítvány hirdet meg minden évben olyan magánszemélyek számára, akik az európai vidék fejlesztéséhez és a vidéki környezet megőrzéséhez különleges és egyedi módon járulnak hozzá.

A díjat, az Alapítvánnyal karöltve, az Európai Bizottság, a Svéd Királyi Tudományos Akadémia és a „Friends of the Countryside” nevű holland szervezet támogatja. A versenyre csak magánvállalkozók nevezhetnek, és döntő, hogy a nevezett tevékenység hatása egyszerre helyi, nemzeti és/vagy európai szinten is megjelenjen. A nevezés során minőségi és egyedi eszközökön/eszközrendszereken alapuló tevékenységet és/vagy a gazdálkodás irányításához kapcsolódó gyakorlatot/gyakorlatokat, módszereket kell bemutatni, melyek hozzájárulnak a környezet minőségének javításához.

A jelentkezőknek a nevezett tevékenységet vagy projektet egy sor kritérium alapján kell ismertetnie – közreműködés a vidék megőrzését és értékeinek kiemelését célzó folyamatokban, a biodiverzitás fokozása, a vidék kulturális örökségének megőrzése, hozzájárulás a fenntartható gazdasági teljesítmény helyi (lokális) fejlesztéséhez.

A jelentkezéshez angol nyelvű pályázatot kell beadni, legkésőbb 2017. december 31-ig! Több infó innen kapható.

Összeállította: Kalmár Nárcisz