fbpx

Ötmilliótól kétmilliárdig lehet újra pályázni

Írta: Barna Ferenc - 2021 június 10.

A nagy népszerűségre való tekintettel, valamint az állattartók számára nagyobb léptékű beruházások megvalósítására az Agrárminisztérium újranyitja az „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása” című kiírást, így ismét lehet pályázni a tárgykörben – adta hírül Nagy István tárcavezető.

 

Mezőgazdaság, pályázni lehetMezőgazdaság területén újabb lehetőség az állattartóknak, lehet pályázni (Fotó: Barna Ferenc)

 

A támogatási kérelmek benyújtására 2021. július 14-től újra lesz lehetőség

A felhívás VP2-4.1.1.-20 kódszám alatt található, az újranyitást követően a benyújtási időszak három szakaszra lett bontva:

  • Második szakasz: 2021. július 14. – 2021. július 27.
  • Harmadik szakasz: 2021. július 28. – 2021. augusztus 10.
  • Negyedik szakasz: 2021. augusztus 11. – 2021. augusztus 24.

Érintettek köre: a baromfitartók, sertéstartók, szarvasmarhatartók, juhtartók, kecsketartók, lótartók, nyúltartók, méhészek és még több más gazdasági haszonállattal foglalkozó állattartó.

Ezáltal adott a lehetőség támogatás igénylésére új állattartó telepet létesítésére, meglévő korszerűsítésére, vagy az állattartáshoz kapcsolódó eszközöket, gépek beszerzésére. Fontos, hogy azok is részesülhetnek ismét támogatásban, akik számára eltérő megvalósítási hely kapcsán már korábban is megítélték a támogatást.

 

A felhívás továbbra is a már megismert feltételrendszer mellett érhető el

A támogatási intenzitás főszabályként 50%-os, a támogatás összegére vonatkozó feltételek pedig változatlanok: az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege célterületenként eltérően 5 és 100 millió Ft között változik, maximum 2 milliárd Ft.

A pályázni szándékozók az újranyitott felhívás részletei a kormányzat tematikus weboldalán megtekinthetik.

Forrás: AM sajtóközlemény