fbpx

E pályázat e-felülete tovább lesz nyitva 14 percnél

Írta: Barna Ferenc - 2021 július 16.

Megnyílt az „Állattartó telepek fejlesztésének támogatása” című pályázat második szakasza. A tavalyi év őszén indult támogatás óriási sikere indokolta, így további lehetőségként forrást biztosítson az állattartók számára nagyobb léptékű beruházások megvalósítására a VP2-4.1.1.-20 kódszám alatt futó pályázat.

 

Mezőgazdaság, pályázatÁllattartó telepek fejlesztése tárgyú pályázat a lótartókat is érinti (Fotó: Barna Ferenc)

 

A felhívás a már megismert feltételrendszer mellett érhető el

A támogatási intenzitás főszabályként 50%-os, a támogatás összegére vonatkozó feltételek pedig változatlanok: az igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimális összege célterületenként eltérően 5 és 100 millió Ft között változik, maximum összege pedig 2 milliárd Ft.

Baromfitartók, sertéstartók, szarvasmarhatartók, juhtartók, kecsketartók, lótartók, nyúltartók, méhészek és még több más gazdasági haszonállattal foglalkozó állattartó számára így ismét lehetőség nyílik új állattartó telepek létrehozására, meglévőek korszerűsítésére, az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésére.

 

Nem akadály, ha már van futó projekted más megvalósítási helyen

Azon támogatást igénylők is részesülhetnek ismét forrásban, akik számára eltérő megvalósítási hely kapcsán már korábban is megítélésre került támogatás.

A felhívás részletei a kormányzat pályázati portálján elérhető. Menet közben az eredetihez képest módosult a támogatói okirat mintája, a felhívás tartalma, a dokumentációval összefüggő szabályok. Fontos, hogy az utolsó verziókat keressék a pályázók.

 

Mezőgazdaság, pályázatMég három beadási szakasz van, de nagyon népszerű a pályázat, gyorsan el fogja érni az 500-600 kérelmet (Fotó: Barna Ferenc)

 

A felhívás szerinti második szakasz 2021. július 14. – 2021. július 27. között van nyitva.

Ezen túl a felhívás még tartalmaz két benyújtási időszakot.

 

Forrás: MTI