fbpx

MAGTÁR KFT.: a Pöttinger szálastakarmány-betakarító gépeinek hazai gyári képviselője

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 30.

A Pöttinger cég több mint 145 éves múltra tekint vissza, hagyományos osztrák családi vállalkozás a mai napig. A cég mezőgazdasági gép forgalma 370 millió euró, ami kiemelkedő az európai gépgyártók között. A szálastakarmány-betakarítógépek piacán a harmadik legnagyobb Európában.

rendképző

Pöttinger kaszák

Az EUROCAT dobos kaszák egyszerű hajtásrendszerrel az ősgyepek kaszálásának kiváló eszközei, akár acélujjas szársértős kivitelben is. A NOVACAT CLASSIC tárcsás frontkaszák 2,6-3,5 m közötti munkaszélességben szársértő nélkül, míg az egyedülálló talajkövetéssel rendelkező NOVACAT ALPHA MOTION kaszák acélujjas vagy gumihengeres szársértővel is elérhetőek! A NOVACAT 2,6-4,5 m hátsó függesztésű tárcsás kaszákat kiváló hidraulikus talajnyomás-állítással, hidraulikus szögállítással, súlypontáthelyezéssel is választhatják. A tripla kombinációk 8,3 m-től 11,2 m munkaszélességig elérhetőek, akár hidraulikus összehordószalaggal vagy összehordócsigával is. Minden Pöttinger tárcsás kasza alapja a legerősebb TRI DRIVE hajtásrendszer, 3 fogpár kapcsolódásával. A Pöttinger kaszák szársértői egyedülálló módon egymással cserélhetőek.

Pöttinger HIT rendterítők 4,4 m-től 13,2 m munkaszélességig elérhetőek függesztett, illetve vontatott kivitelben. Főbb jellemzőik a robusztus HIT-Tech kettőscsuklós meghajtás, Hydrokomfort forduló kezelés és Liftmatic vagy Hydrolift kiemelés.

Pöttinger TOP rendképzőkA Pöttinger rendképző a MULTITAST talajkövető rendszerrel és a TOPTECH PLUS rotor-kialakítással az egyik legkíméletesebb terménykezelést biztosítja. A rotorkarok egyenként cserélhetőek a hajtás megbontása nélkül, a hajtómű karbantartásmentes. 4,4 m-től 12,5 m-ig egy- és négyrotoros kivitelben elérhetőek.

Pöttinger IMPRESS: a körbálázás új dimenziója!A 2015 évben bemutatott új IMPRESS körbálázó családdal a cég mérnökei 12 db szabadalommal védett újítást vezettek be. Ilyen az EASY MOVE kihúzható késtartó, Pre-Selection egyedi vágókésszám-beállítással és TWIN BLADE megfordítható, mindkét oldalon élezett késekkel. A rendfelszedő oldalirányban 12-12cm-t képes elmozdulni, az új nagyméretű továbbítórotor sebessége szinkronizált a rendfelszedővel és a bálaindító hengerekkel. A rotor felett elhelyezett kis teljesítmény igényű szeletelő egység hidraulikus felső nyitású eltömődésgátlóval rendelkezik. A Perfect Flow egyenes, felső bevezetésű anyagáram 4 db indítóhengerrel biztos bálaindítást eredményez. A neccháló-beadagoló szerkezet elektromágneses fékezéssel pontos kötözést szavatol. PRO kivitelben 32 késsel 3,6 cm szecskahossz érhető el.

Pöttinger rendfelszedő pótkocsik

A Pöttinger a rendfelszedő pótkocsik eladásában világelső a darabszámot tekintve. A gazdák ezek segítségével a lekaszált terményt nagyon rövid időn belül tartósító anyaggal kezelve, egyszerre akár 100 m3 mennyiséget takaríthatnak be. A kocsik rendfelszedője akár 45 db szeletelőkéssel szerelve nagyon rövid szecskaméretet állít elő, mellyel megközelítik a silózók aprítási minőségét. A Pöttinger hét felszedőkocsi-típussal kínál profi megoldást minden állattenyésztő gazdálkodó részére. A MAGTÁR KFT. 2019-ben immár 30 éve áll a hazai termelők rendelkezésére gépi beruházási terveik megvalósításában. A szakmai tapasztalat, a biztos háttér, a személyes kapcsolatok, a rugalmas, gyors ügyintézés, és az egyik legmagasabb minőségű termékpaletta révén a folyamatos fejlődés jellemzi a céget. Kérje ajánlatainkat!

www.magtarkft.hu