fbpx

Krone rendterítők

Írta: Szerkesztőség - 2014 április 10.

vKrone rendterítők

Az Agritechnica kiállításon mutatta be Krone azt a két új, nagy rendterítő gépet, amelyek az amúgy is már széles programot tovább kerekítik. A 10,95 m munkaszélességű KW 11.22 típust a Gyártó a jelenleg a piacon elérhető legnagyobb függesztett rendkezelőként vezette fel. Ezzel a 10-rotoros géppel a Krone az egyre nagyobb traktorok térhódítására reagál, ennek megfelelő igen nagy teljesítőképességgel. A csupán 1,53 m rotorátmérő a rotoronként hat fogtartó karral kombinálva abszolút egyenletes terítési képet garantál. Mint mindegyik rendterítőjénél, úgy a KW 11.22 gépnél is az ezerszeresen bevált OctoLink körmös tengelykapcsolót alkalmazza Krone. A gép gyári alapfelszerelése a hidraulikus terítéshatároló, amely a rotorok talajkerekeit és ezzel az egész rendterítőt elfordítja úgy, hogy a termény a tábla széléről a belseje felé rendeződjön át.

Krone rendterítők

Krone rendterítőkKényelmet és ütőképes teljesítményt kínál az új, vontatott, 15,25 m munkaszélességű KWT 1600 rotoros rendterítő, amely saját szállító járószerkezettel rendelkezik. A 14 darab, 1,53 m átmérőjű bevált rotor hat fogtartó karjára szerelt eltérő hosszúságú, fésülő hatású fogak egyenletesen terítenek. Mivel a belső fogak rövidebbek, mint a külsők, egyetlen fog sem kerülhet közvetlen érintkezésbe a talajjal, így a takarmány nem szennyeződhet el. Nagy munkaszélessége ellenére a KWT 1600 az innovatív Krone-kormányzásnak köszönhetően példás nyomkövetésű és különösen fordulékony. Munkahelyzetben a szállító alváz kormányzása automatikusan átbillen úgy, hogy a rendterítő forgáspontja a rotorok járószerkezetére kerüljön át. A rotorok munkavégzési magasságát manuálisan lehet beállítani. A követő vezérlésnek köszönhetően a rotorok be- és kihajtása automatikusan történik. A rendterítő teljeskörű kezeléséhez csupán két kettős működésű hidraulika csatlakozó szükséges.

A Valkon és Krone gépeit megnézheti az Alföldi Állattenyésztési Napokon, és kipróbálhatja a III. Krone-Show valamennyi helyszínén.

Krone rendterítők

www.valkon.hu