fbpx

Magyar felépítmény kerül a Zetor traktorokra

Írta: - 2014 február 21.

Budapest, 2014. február 20. – Éves szinten háromezer fülkevázat szállít a traktorokat gyártó cseh ZETOR TRACTORS-nak a kiskunmajsai Agrikon KAM Kft., amely több mint 900 millió forintos (3 millió eurós) beruházás keretében telepített gépsorokkal kezdi meg gyártást. A több, világszerte ismert gyártónak beszállító Agrikon KAM az új megrendelés eredményeként 15 dolgozóval bővítette létszámát.

Magyar felépítmény kerül a Zetor traktorokra

Újabb jelentős megrendelést kapott a legismertebb nemzetközi agrárgépgyártóknak beszállító kiskunmajsai Agrikon KAM Kft. A magyar cég nemzetközi tenderen nyerte el a cseh traktorgyártó, a ZETOR TRACTORS 2014-ben háromezer kabinváz beszállítására kiírt megbízását. A Zetor megrendelésére készülő fülkevázakat februártól gyártja a magyar vállalat.

A közel 40 ezer négyzetméteres gyártócsarnokában speciális felépítményeket és alkatrészeket előállító, és több mint 300 embernek munkát adó Agrikon KAM többek között a ZETOR TRACTORS kiszolgálása érdekében 3 millió eurós beruházást hajtott végre. Ennek keretében ultramodern, robottechnológiát alkalmazó gyártósort telepítettek az üzembe. Az innovatív fejlesztés keretében az Agrikon KAM 15 új munkahelyet teremtett.

A több mint 35 éves gyártási tapasztalattal rendelkező magyar vállalat vezérigazgatója, Velkey Pál az együttműködés kapcsán elmondta: a ZETOR TRACTORS-szal újabb nemzetközi szinten ismert céggel bővült a partnerek tábora. Velkey közölte, a most induló együttműködés hozzájárul ahhoz, hogy a saját szegmensében az európai piacon ötödik legnagyobb vállalatnak számító Agrikon KAM fokozza versenyképességét, és megerősítse nemzetközi pozícióját. Velkey hozzátette: a cég nagymértékű árbevétel-növekedéssel számol a következő időszakban. 2014-ben 25 millió euróval számolnak, 2016-ban pedig már 40 millió euró közelében lehet a bevétel.

Az Agrikon KAM a ZETOR TRACTORS harmadik beszállítója Magyarországról, amelynek 35 éves múltja a fülkevázak gyártása területén garantálja a kiváló minőségű termelést. A magyar vállalat kiválasztása előtt szigorú feltételekkel írtuk ki a pályázatot, amelynek keretében minőségellenőrzést végeztünk, hiszen a magas minőség különösen fontos a Zetor traktorok esetében. Biztosak vagyunk benne, hogy ez az új partneri kapcsolat előnyös lesz ügyfeleink számára – mondta Marián Lipovský, a ZETOR TRACTORS a.s.vezérigazgató-helyettese és termelési igazgatója.

A Zetor traktorok több mint 65 éve teszik könnyebbé a traktor használói számára a munkát, spórolnak nekik energiát és pénzt. A ZETOR TRACTORS gyártási és fejlesztési központja, amely a Zetor traktorokat is gyártja, Brno városában, a Cseh Köztársaságban található.

A Zetor jelenlegi traktor portfóliójának sarokkövét három olyan modellsorozat képezi, amelyek teljesítményük tekintetében lefedik a 70-140 lóerős kategóriákat, illetve további olyan eszközök, amelyeket mezőgazdasági, erdészeti, kommunális karbantartási és építési használatra terveztek. A ZETOR TRACTORS modellsorozatai számát 6-ra tervezi növelni az elkövetkező 5 éven belül, a lóerejét az 50-200-as tartományba emelve.

2013-ban a vállalat bevételét tekintve is pozitív trend figyelhető meg: a ZETOR TRACTORS-nál éves összehasonlításban a konszolidált adózás előtti eredmény 7 százalékkal nőtt, elérve a 323 millió cseh koronát.