fbpx

Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!

Írta: Szerkesztőség - 2019 február 20.

Az utóbbi évek szeszélyes időjárásából kiindulva nehéz megjósolni, hogy milyen tavasz vár ránk és ezzel együtt milyen kaszálási szezonnak nézünk elébe az idei esztendőben. Ebből a kiszámíthatatlanságból fakadóan egyre jobban leszűkül a szálastakarmány betakarításának optimális időtartama, mivel számtalanszor előfordul, hogy például az első lucernakaszálási időszakban esők áztatják a már rendre kaszált értékes takarmányt, vagy esetleg az esők miatt tolódik a kaszálás ideje. Ilyen helyzetekben előtérbe helyeződik a megbízható, üzembiztos, nagy teljesítményű munkagépek használata.

bálázó

Az ír nemzetiségű vállalkozás a szálastakarmány betakarítógépek fejlesztésére, gyártására specializálódott. Gépei méltán helytállnak a világ bármely részén, amit a hazai, olykor-olykor extrém helyzetek is alátámasztanak. A Szolnokon készülő McHale bálázók két alaptípusa az F-5000 sorozatú fixkamrás és a V-6 sorozatú változókamrás körbálázók. A gépek magas alapfelszereltsége biztosítja mindazt, ami az üzembiztos, nagyteljesítményű bálázáshoz elengedhetetlen. Ezek közül csak néhányat megemlítve pl. a 2.1 méter munkaszélességű rendfelszedő, eltömődésgátló (medveölő), aprítókések, automatikus láncolajzás, kenhető csapágyazás, hálókötözés, robosztus, masszív kialakítás.

Ezek a bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására. A takarmány szempontjából fontos a minőség, hiszen csak jó minőségű takarmányforrásra alapozva lehet az állattenyésztésben hozamokat elérni. Ma már hazánkban is egyre többen alkalmazzák a bálacsomagolást, mint a szenázs készítés egyik formáját. Ezt a technológiát kisebb beruházással a meglévő szálastakarmány betakarító munkagépparkra lehet alapozni. A bálacsomagolás során magasabb nedvességtartalommal lehet felbálázni a lekaszált takarmánynövényt, lerövidítve így a fonnyadáshoz szükséges időt, csökkentve ezáltal az időjárásból fakadó kockázatot. Az ily módon tartósított takarmány jóval magasabb beltartalmi értékekkel rendelkezik, mint a széna, ami az állattartás szempontjából kedvező. A bálacsomagoló gépek és a csomagolt bálák mozgatásához használható bálamegfogók széles választékát kínálja a McHale, igazodva a helyi illetve egyedi igényekhez. A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot a hazai gyártóbázis. Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat vagy hívjon bennünket a megadott elérhetőségek egyikén!