fbpx

Még nem késő a szója termesztése mellett dönteni

Írta: Szerkesztőség - 2020 április 21.

A koronavírus okozta váratlan és jelentős mértékű logisztikai akadályok az agráriumot sem kímélték. Míg az inputanyag-ellátásban helyenként fennakadások látszódnak, addig a szójatermés iránt, a kiváló minőségű hazai GMO-mentes szójababra a kereslet töretlen.

Felértékelődnek a gyorsan szállítható, fémzárolt szójavetőmag-készletek. A gyors szállítás elengedhetetlen, hiszen a szója vetését rövidesen kezdenünk kell. A minősített vetőmag használata pedig az egyik feltétele a hektáronként 60000 forintot is meghaladó extra, termeléshez kötött támogatás folyósításának.

Bőtermő kínálat

Az ország egyik vezető szójavetőmag-előállító és -forgalmazó vállalata, a Karintia 3 bőtermő szójafajtát ajánl Önnek, gyors szállítással.

SIGALIA (00) A BIZTOS BEFUTÓ, az egyik legnagyobb területen termelt szójavetőmagunk hosszú évek óta, amely stabil vevőkörrel rendelkezik. Az ország számos pontján végzett független NEBIH-terméseredmények magukért beszélnek: (év/magtermés%) 2015-ben 110%, 2016-ban 116%, 2017-ben 104,9%, 2018-ban pedig 106,6%-os magterméssel végzett a Sigalia az átlag felett. 00-s igen korai éréscsoportjának köszönhetően az ország egész területén nagy biztonsággal termeszthető.

REGALE (0-I) A DÉL BAJNOKA Elsősorban az ország déli felére ajánlott, kiemelkedő nagy terméspotenciállal és kiváló beltartalmi paraméterekkel rendelkező fajta. A Regale megdőlésre nem hajlamos, szárazságtűrése kiváló. A NEBIH 7 helyszínén végzett vizsgálatai alapján 2014-ben 109%, 2015-ben 112%, 2016-ban 113%, 2017-ben 107%, 2019-ben pedig 104,4% terméssel végzett az átlag felett.

ATLANTIC (I) OLASZORSZÁG KEDVENCE A leghosszabb tenyészidőszakkal rendelkező, középérésű fajtánk saját éréscsoportjában az egyik legnagyobb terméspotenciállal rendelkezik. A Regale-nál 4-5 nappal hosszabb tenyészidejű és annál még nagyobb terméspotenciállal rendelkező Atlantic megdőlésre nem hajlamos, kiváló szárszilárdsággal rendelkező fajta.

Még nem késő a szója termesztése mellett dönteni, amennyiben gyorsan szállítható, minőségi, fémzárolt vetőmaghoz tudunk jutni.

Teljes körű kiszolgálás

A Karintia Kft. nem csupán bőtermő fajtákat és gyorsan szállítható vetőmagot ajánl Önnek, hanem biztosítja a termesztéshez szükséges növényvédő szert, tápanyagokat, és szívesen ad Önnek is versenyképes ajánlatot a termés megvásárlására.

Cégünk országos lefedettségű szaktanácsadói hálózattal rendelkezik. Kollégáink most az Ön biztonsága érdekében telefonon szívesen felveszik Önnel is a kapcsolatot. Az Ön igényeit megismerve mindent tőlük telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a termőhelyére alkalmas, gyorsan szállítható szójavetőmagot ajánlhassunk.

Keresse szaktanácsadóinkat bizalommal! Elérhetőségeiket a www.karintia.hu honlapon találja. Vetőmagüzletágunk telefonszáma: 06 94 572 054

Bene Zoltán
Karintia Kft. cégvezető