fbpx

Megalakult a tárcaközi Tanyafejlesztési Munkacsoport

Írta: - 2013 december 13.

Tárcaközi együttműködéssel megalakult a Tanyafejlesztési Munkacsoport csütörtökön Kiskőrösön – tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-t.

 

 

Megalakult a tárcaközi Tanyafejlesztési Munkacsoport

 

 

A tájékoztatás szerint a munkacsoport a VM által szervezett Tanyafejlesztési Program eredményeit bemutató konferenciasorozat utolsó állomásán jött létre.

A témában érintett szaktárcák – így a VM mellett a Belügyminisztérium (BM), a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) -, továbbá az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), valamint szakmai és társadalmi szervezetek – közöttük a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) és falugondnoki egyesületek – azért fogtak össze, hogy összehangolják tevékenységüket a tanyán élők életkörülményeinek javításáért.

A munkacsoport eseti üléseket tart majd, ha egy konkrét problémát kell megbeszélni.

Ilyen például a tanyákon élők közbiztonságának ügye, vagy a tanyavillamosítással összefüggő kérdések – mondta Viski József, a Vidékfejlesztési Minisztérium stratégiai főosztályának főosztályvezetője az MTI-nek.

A Tanyafejlesztési Program 2014-ben is folytatódik.

A kormány fontos célnak tekinti ugyanis többek között, hogy 2020-ig elektromos árammal legyen ellátva minden tanya, valamint járható utakon lehessen azokat megközelíteni – olvasható a közleményben.

A Vidékfejlesztési Minisztérium Tanyafejlesztési Programjában az idén – az előző éveket is meghaladó számban és mértékben – 529 nyertes tanyafejlesztési projekt jutott támogatáshoz összesen közel 3,5 milliárd forint értékben – ismerteti a VM közleménye.

 

 

MTI 2013. december 12.