fbpx

Alaktartó bigbag – a minőségi termelésért

Az amorf, nehezen kezelhető bigbag szövetkonténereket – az új, számos előnye miatt – lassan felváltja az alaktartó változat. Az agráriumban dolgozók örömére a szövetzsákokat már belső rögzítőpanelek, legújabban merevítőhálók stabilizálják, ezek biztosítják az alaktartást, anyaguk pedig újrahasznosítható. Mindezeket pályázati termékdíjak, szakmai elismerések és a gyakorlat is bizonyítja.

Vetőmag bigbag csomagolásbanA minőségi vetőmag már a nyertes csomagolásban érkezett idén a termelőkhöz

Q-bag: ismerős, mégis más

A hagyományos bigbag zsákok megtöltve hasasodtak, sok helyet foglaltak a szállítójármű platóján, sérülékenyebbek voltak. Egy 27 éves múltra visszatekintő hazai vállalkozás – a csaknem 100 éves holland multinacionális cég, az LC Packaging leányvállalataként – viszont felismerte, hogy ennek a mindennapi csomagolóeszköznek hogyan lehet új értelmezést adni.

A magyarországi leányvállalat portfóliójának egyik leginnovatívabb része a bigbag szövetkonténer, legnépszerűbb termékük pedig az agrárium számára készített, merevített oldalfalú Q-bag. Mezőgazdasági termelők, vetőmag- és műtrágya-forgalmazók körében jól ismert a nagy tételek csomagolására, szállítására és tárolására alkalmas bigbag, ami praktikussága ellenére okozott már fejtörést vevőnek, eladónak egyaránt. Az LC Packaging által „ráncfelvarrott” bigbag ránézésre semmiben sem különbözik elődeitől, viszont kezelhetősége egyszerűbb, ürítése gyorsabb, nem hagy maradékot a zsákban és bosszúságot a felhasználóban.

„ráncfelvarrott” bigbagA belső háló a terméket gördülékenyebben engedi át ürítéskor

Előnyei:

  • alaktartó,
  • nem hasasodik,
  • belső merevítőpanelt vagy hálót tartalmaz, a zsák sarkai is könnyebben tölthetőek és üríthetőek a hálós változattal,
  • szállítása helytakarékosabb és biztonságosabb.

 

A vetőmagtermeléssel foglalkozó hazai Mezőseed Kft. már sikerrel alkalmazza a SAATEN UNION számára szállított vetőmagjainál a Q-bag zsákokat.

Mátés Balázs, a cég ügyvezetője elmondta: tapasztalataik szerint a zsákok töltési és ürítése ideje jelentősen csökkent, még a nehezebben terülő vetőmagok vagy frissen csávázott tételek esetén is. A vetőmagszektoron túl sikerrel debütált a termék a takarmányiparban is, az UBM Kft. környei üzeméből már egy szezonon át Q-bag zsákokban került az állattartó telepekre a takarmány.

A Q-bag zsákokat a mórahalmi cég már az Alföldi Állattenyésztési Napokon is kiállította, valamint a Magyar Növénytermesztésért Termékdíj Pályázaton, a Zárt technológiai rendszerek, csomagolási technológiák kategóriában az első díjat nyerte el vetőmag-csomagolási eljárásával.

 

LC Packaging TPI Kft.
6782, Mórahalom, Röszkei út 52.
+36-62/581-010
[email protected]

www.lcpackaging.hu

LC Packaging