fbpx

MF 5600 – az igazi mindenes, bármilyen körülményre

Írta: - 2015 július 02.

A Massey Ferguson 5600-as széria a legmagasabb fokú munka- és kezelési kényelmet biztosítja kifinomult váltójának és számos hasznos funkciójának köszönhetően.

Az 5600-as széria sok, a mindennapi munkavégzés során használt, egyszerűen kezelhető funkcióval rendelkezik, melyek növelik a kényelmet és egyszerűsítik a kezelést, kormányzást. A traktorcsalád a motorteljesítmény és nyomaték terén is új mércét állít fel, amelyek megfelelő alapot képeznek az állattartó telepeken, szállításban és szántóföldön való munkavégzéshez is.

Az MF 5600-as család hat modellt foglal magában (85-130 LE), melyek közül az 5608 a legkisebb. A széria sajátossága a kiváló kilátást garantáló lejtős motorháztető, a Dyna-4-es hajtómű és a top teljesítményre képes, mégis rendkívül takarékos 3.3l-es AGCO POWER (SISU) háromhengeres motor. A sok üresjárati idővel rendelkező kompakt traktorok esetében kiemelkedő extra az alapjárati gáz automatikus csökkentése behúzott kéziféknél.

MF Multifunkciós joystick – minden az irányítása alatt!

A mindennapos munkákban tapasztalt magas használati érték mellett a fordulékony MF 5608 kiváló megoldást kínál a homlokrakodós munkavégzésnél is az MF Multifunkciós joysticknek köszönhetően. A josticken lévő gombokkal homlokrakodásnál nem csak a 4 fokozatot, 4 főcsoportot és az irányváltást tudjuk kapcsolni, hanem a kuplungot is ki tudjuk oldani, valamint szabadon beállíthatunk elektronikus vezérlésű funkciókat is. Gyakorlatilag nincs többé szükségünk a váltással foglalkozni frontrakodásnál, a joystick mindent tud. A mechanikus lengéscsillapítás és a harmadik vezérlőkör széria tartozék a frontrakodós verziókon.

A nagy felületű tetőablak, amely jelentősen növeli a kilátást a mozgatott teherre széria felszereltség a rakodó csomaggal rendelt gépek esetében. Az ügyfelek körülbelül 60%-a frontrakodó előkészítéssel rendeli meg ezeket a gépeket a gyártótól.

A jobb oldali T-menetverzérlőkar mozgatásával kényelmesen váltható a Dyna-4 váltó négy terhelési alatt kapcsolható fokozata és a fő csoportok is. A beépített AutoDrive funkció segítségével úgy érezhetjük mintha fokozatmentes váltóval szerelt traktorban ülnénk. A rendszer segítségével mind a 16 előre- és hátrameneti fokozatot automatikusan kapcsolja a váltó. Továbbá a menetpedál-kapcsolóautomatikához a legmagasabb fokozat, valamint a kapcsolási fordulatszám is előre beállítható.

Egy fedélzeti számítógép, amely nevet szerzett magának

Az MF 5600-az széria fedélzeti számítógépe megéri a pénzét. Számos funkció mellett Ön például be tudja állítani az induló fokozatot, a kuplungolás érzékenységét és, hogy mikor kapcsoljanak a terhelés alatt váltott fokozatok.

A komputer egy praktikus védelmi rendszerrel is el van látva: jelentős fordulatszám esés és lefulladás veszély esetén automatikusan kikuplungolja a traktort. A fékpedál, melyet párhuzamosan (egyidejűleg) lehetséges a kuplungpedállal használni ?Stop and Go? funkcióval rendelkezik, amely tökéletes a homlokrakodáshoz. Egy gombnyomással össze lehet kapcsolni mindkét hidraulika szivattyút, így a teljesítmény 100l/perc-re emelkedik.

www.austrodiesel.at