fbpx

Mindenre van megoldás!

Írta: - 2017 szeptember 26.

A Kverneland Accord gabonavetőgépek közt mindenki megtalálja a neki megfelelőt. A 3 m-es függesztettől a 8 m-es vontatott gépig többféle variációban készülnek a gépek.

A család legkisebb tagja a függesztett pneumatikus DL-sorozat 3-4,5 m-ig,750-1000 l-es magtartállyal. Mechanikus hajtású magadagoló egység, de opcióként elektromos is elérhető. Cx-tárcsás csoroszlya műanyag tisztító tárcsával. Kétféle elektromos művelőút-kezelőegység (FGS/Signus). Könnyű, egyszerű felépítés. Kisebb traktorok munkagépe.

Akinek nagyobb gépre van szükséges annak a FlexCart hordozó kocsit ajánljuk gabonavetősínnel. A gép felszerelhető szemenkéntvetőgéppel is. 4350 l-es magtartállyal rendelkezik, 2 db elektromos adagoló egység biztosítja a pontos magadagolást. A csoroszlyanyomás 0 és 80 kg közt állítható. Szintén CX csoroszlyák, de míg a DL-nél 330 mm átmérőjűek, addig itt 410 mm-esek. Hidraulikus mélységállítással és teljes Isobus kompatibilitással rendelkezik a gép. 6 és 8 m munkaszélességben készül. Aki nem csak magágyba szeretne vetni, annak a 3 éve bemutatott U-drill széria nyújt alternatívát. Ennek a gépkombinációnak nem akadály a szármaradványos, kevésbé előkészített talajba helyezni a magot. A gép egy előtömörítő, egy rövidtárcsa- és egy utótömörítő keréksorból áll. Ezt követi a vetősín, aminek a mélységállítása független az előző elemektől. A rövidtárcsa sor a már jól bevált Qualidisc tárcsából került át. 450 mm-es lapokkal, elektrohidraulikus mélységállítással. 2 db elektromos magadagolóval és 2 db elosztókúppal rendelkezik. Itt már dupla sornyitó tárcsát találunk egymáshoz képest hosszirányban minimálisan eltolva, így megoldva az öntisztítást. Soronkénti tömörítőkerék zárja a magárkot, utána pedig seprűborona dolgozik. A gép teljesen Isobus kompatibilis, és táblavégi forduló automatikával felszerelt, így egy gombnyomásra vezérelhetjük az összes funkciót. 3,4 és 6 m-s munkaszélességben gyártják.

www.agrospic.hu