fbpx

Szabotőr garázdálkodik a szentmihályi szántókon?

Írta: Kohout Zoltán - 2017 november 06.

Egy pillanat alatt milliós kárt tud okozni egy kisebb méretű vasdarab – a rábaszentmihályi gazdák szerint így próbál valaki kárt okozni nekik. Az egyik kereskedelmi csatorna szerint a helyiek sejtik, ki állhat a háttérben…

Vascsöveket dugdos és szöges deszkát tesz ki a kukoricásba valaki Rábaszentmihályon – így próbálja megrongálni, tönkretenni az aratógépeket, kombájnokat. Kárt nemcsak a fémtárgyak bejutása és az általuk okozott törések, roncsolások okozzák a kifinomult, rendszerint igen drága adapterekben, futóművekben, hanem a javítási és/vagy csereköltségek is. Kisebb kárt, de kiadós bosszankodást persze az is okoz, ha a gazda nem tudja időben elvégezni a betakarítási munkákat – számolt be a helyiek panaszáról a tv2, amely szerint a javítás költsége akár milliós is lehet. Máris akad olyan aprítószerkezet, amit meg kellett bontani, nem végez tökéletes munkát így a gép, és a várható szervizköltség mellett nagy baj a rengeteg kiállás is.

A gazdák szerint valaki szándékosan akar kárt okozni nekik, és már két éve is találtak vascsövet a kukoricákhoz kötve. Akkor feljelentést is tettek, a nyomozás pedig még tart. A tavalyi aratást szerencsésen megúszták, de idén ismét vascsöveket kötöttek a kukoricaszárakhoz. A földművelők közül néhányan sejtik, hogy ki áll a rongálások hátterében, és szeretnék, ha végre elfognák a tettest.

(Kohout Zoltán; forrás: tv2)