A Nestlé átadja a Szerencsi védjegyet a Szerencsi Bonbon Kft. számára

A Nestlé Hungária Kft. átadja a Szerencsi Bonbon Kft.-nek a Szerencsi védjegy használatának jogát, a védjegy oltalma alatt ezentúl kizárólag a Szerencsi Bonbon Kft. forgalmazhat édesipari termékeket.

A két fél közötti szerződés alapján a Szerencsi Bonbon Kft. válik a Szerencsi Csokoládé gyártásának kizárólagos örökösévé, adta hírül az MTI. A megállapodás a kakaótermékekre nem vonatkozik, ezek esetében továbbra is a Nestlé Hungária Kft.-nél marad a „Szerencsi" védjegy használatának joga.

A védjegyhasználati megállapodás aláírásán Nagy István agrárminiszter stratégiai jelentőségűnek nevezte az élelmiszeripart, amelynek erősítését nagyban szolgálják a mostani megegyezéshez hasonló, példa nélküli lépések.

Az elmúlt évek során a Nestlé 7,5 milliárd forint értékben fejlesztett a térségben, ebből 5,5 milliárd forintot fordított a szerencsi üzemre. Legutóbb 2015-ben 180 millió forintért épült itt új gyártósor, így 100 új munkahely is létrejött. A szerencsi gyár több mint 500 embernek biztosít megélhetést: ez a szám a beszállítókkal együtt azonban ettől sokkal több.

Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy cégük 1991-ben vásárolta meg a Szerencsi Csokoládégyárat. Még a kilencvenes években átalakították a helyi gyártást, ezáltal mintegy 30 országot ellátó régiós kávé- és kakaóital por gyártási és csomagolási központtá vált Szerencs.

Annak érdekében, hogy a csokoládégyártás hagyományát Szerencs a jövőben is büszkén ápolhassa, a Nestlé Hungária Kft. úgy határozott, hogy az édesipari termékek gyártásánál felhagy a tulajdonában lévő „Szerencsi" védjegy használatával, és a jogot átadja a Szerencsi Bonbon Kft-nek, mondta az ügyvezető.

Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. alapító-igazgatója kiemelte, hogy cégét azért hozta létre, hogy továbbvigye a szerencsi csokoládégyártás hagyományát. Törekvéseiben az elmúlt évek során a Nestlé folyamatosan támogatta. A két édesipari cég a helyi oktatási intézményekkel, valamint az önkormányzattal összefogva jövőre édesipari képzést indít Szerencsen, hogy biztosítsák az ágazat szakember-utánpótlását.

 

 

Tartalom közti banner a cikk végére
no