fbpx

500 milliárd forinttal emelkedett az NHP keretösszege

Írta: Szerkesztőség - 2021 április 08.

Három ezer milliárd forintra nő a Növekedési Hitelprogram (NHP) Hajrá keretösszege az 500 milliárd forintos emelésnek köszönhetően – jelentette be Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke.

 

Mezőgazdaság és hitel
Mezőgazdasági termelést is kisegítheti az NHP Hajrá (Fotó: Barna Ferenc)

 

A bővítést a járvány elhúzódása indokolta

Az NHP Hajrá az elmúlt egy évben csaknem 31 ezer vállalkozást juttatott kedvező feltételekkel összesen mintegy 2050 milliárd forint hitelhez. A növekedési hitelprogramok az elmúlt 8 évben 70 ezer vállalkozást segítettek 5400 milliárd forint kölcsönnel.

A program egyszerűen, online is igényelhető, akár mezőgazdasági vállalkozások is igénybe vehetik.

Támogatott:

A részletes tájékoztató a Magyar Nemzeti Bank oldalán megtekinthető, letölthető.

 

Mezőgazdaság és hitel
Agrárvállalkozások már eddig is igényelték, keretösszege emelkedett, ez még több hitel kihelyezését teszi lehetővé (Fotó: Barna Ferenc)

 

Az első idei NHP Hajrá Kiválósági Díj

2021 első három hónapjában az OTP közvetítette a legnagyobb hitelösszeget a programban. Wolf László vezérigazgató-helyettes közölte, hogy eddig csaknem 10 ezer vállalkozással kötöttek szerződést több mint 500 milliárd forint értékben.

Az NHP Hajrá elsősorban a vállalkozások működését segített fenntartani az elmúlt egy évben. A szabad felhasználású kölcsönök jelentős részben álláslehetőségek megőrzését támogatták, de a teljes összeg harmada beruházásokhoz járult hozzá.

Túlnyomó részük a kereskedelmet, a feldolgozóipart, a mezőgazdaságot, az építőipart, és az ingatlanügyleteket finanszírozta. A teljes volumen kétharmada mikro- és kisvállalkozásokhoz került.

 

Forrás: MTI

Összeállította: Barna Ferenc