fbpx

Amikor a megoldás – CLICK PRO

Írta: - 2018 január 22.

Az elmúlt évek hektikus időjárási tényezői és az EU szigorú engedélyezési mechanizmusa egyre precízebb és ezzel egyidejűleg egyre rugalmasabb gazdálkodást kíván meg a termelőktől, és ezeket a folyamatokat kell a növényvédőszer-gyártóknak lehetőleg időben lekövetniük. Úgy gondolom, szakítani kell azokkal a régi bevált hagyományokkal, mikor a gazdák el tud- ták dönteni februárban, hogy melyik táblát mivel permetezik; mindezt akkor, amikor a területekre meg- rendelték a vetőmagjaikat.

Manapság a kukorica gyomszabályozása sok esetben a vetés utáni gyors döntések sorozatát igényli. Ezekre a gyors, nem bevált döntésekre, a Sumi Agro Kft. is folyamatosan – immár 25 éve – és rugalmasan tud reagálni. A kukorica gyomirtásában a fejlesztések folyamatosan zajlanak. Így az Önök által elérhető paletta szélesedik. Az idei év is megfelelő visszaigazolása volt, hogy a SUMICORN mellett – korai poszt technológia – a piacon megjelentünk egy poszt termékkel is. Az időjárási kitettségek miatt azonban fontos kiemelni, hogy a mai helyzetben nem elég, hogy a készítményünk alkalmas legyen állomány kezelésre, de ugyanolyan fontos, hogy a gyomok hektikus kelé- se, fejlődése érdekében maximális tartamhatásra is tudjunk számítani.

Ezen kihívások mellett vezettük be a CLICK PRO (mezotrione+terbutilazin) készítményünket, melyben a kétszikűek teljes spektrumát ki tudjuk iktatni a területről, az ország minden termőhelyi típusán; nem mellékesen mindez párosul egy erős egyszikű irtó hatással is. A térképen is látható (1. kép), hogy az országban nagyon változó időjárási tényezők voltak, de e tényezők mellett is tudtunk a CLICK PRO-val eredményes gyomirtást elérni.

 

Nagyon kedvező a piaci megítélése annak, hogy ennek a folyamatosan megújuló fejlődésnek a Sumi Agro Kft. életében töretlen a hagyománya, ezért a kihívásokra gyorsan tudunk reagálni. Így a termelőkkel való tárgyalások alkalmával folyamatosan új technológiákat tudunk ajánlani, ami az ő gazdálkodásukat is sikerre tudja vinni.

Felelevenítve a CLICK PRO előnyeit, összefoglalva elmondható:

  • kijuttatástól gyors és látványos hatás (már a 3. napon érzékelhető, lángszóró elv),
  • rugalmas felhasználás (nem a kukorica fejlettsége befolyásolja a kijuttatást, hanem a tömeges gyomkelés),
  • az ország bármely részén megállja a helyét,
  • levélen keresztüli markáns és talajon keresztüli hosszú hatástartam (betakarításig),
  • jól kombinálható más készítményekkel,
  • kiváló ár–érték-arány,
  • II. kategóriás készítmény,
  • magról kelő kétszikűek melletti markáns acat elleni hatás,
  • a fiatal magról kelő egyszikűek ellen is erős a hatása levélen keresztül.

Ezen előnyök szinte mindegyike látható az alább közölt és a gyakorlatból vett képekben is, hiszen ez a látvány valóban gyönyörködtet:

CLICK PRO kijuttatásánál a gyorsabb és radikálisabb hatás elérés érdekében 2-3 kg/ ha ammoniumnitrátot juttattunk ki, ezzel is segítettük a jobb felszívódást a száraz körülmények között.

A területen a kakaslábfű mellett a magról kelő két- szikűek jelenléte volt a jellemző, ezzel a gyomflórával könnyen elbánt a készítmény.

A későbbi terület-bejárás alkalmával a gyomok múmiáit láttuk csak és természetesen mindezt mindennemű fitotoxicitás nélkül.

Virág László, http://www.sumiagro.hu