fbpx

Oktatási honlapot indított a Nébih

Írta: Kalmár Nárcisz - 2020 június 08.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elindította oktatási honlapját az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából. A nebihoktatas.hu egy olyan platform, ahol a hivatal összegyűjtötte élelmiszerbiztonsági és fenntartható élelmiszerfogyasztás témájú, sokszínű szemléletformálási eszköztárának valamennyi elemét. S hogy ne csak a felület legyen friss, a Nébih szakemberei egy új kiadványt is összeállítottak a felső tagozatosok számára.

„Az élelmiszerlánc biztonsága és fenntarthatósága közös felelősségünk!

A fenti üzenetet igyekszik közvetíteni a Nébih, amelyben a tisztességes vállalkozások mellett a vásárlóknak is fontos szerepük van. A Nébih szemléletformáló programjai minden korosztályban igyekeznek megszólítani a fogyasztókat különböző eszközök alkalmazásával, amelyek mostantól egy helyen elérhetők. Az anyagokhoz mindenki hozzáférhet, de kiemelten ajánlják intézményvezetők, a pedagógusok, a szülők és a különféle tematikus nyári gyerektáborok szervezőinek figyelmébe. Mindezek mellett a bemutató órák beszámolói is megtalálhatók a honlapon.

 

Ételt csak okosan

A június 7-ei Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából egy felső tagozatosoknak szóló, „Ételt csak okosan!” című oktatási munkafüzettel is készült a Nébih. A kötetek a legfontosabb ismeretek mellett olyan egyszerű, praktikus fogásokat is tartalmaznak, amelyeket érdemes már gyerekkorban elsajátítani. Segítségükkel ugyanis könnyen elkerülhető, hogy megbetegedjünk az otthonunkban elkészített ételektől. A kiadvány és a munkafüzet egyaránt letölthető a nebihoktatas.hu oldalról. Az iskolák pedig intézményenként 35-35 oktatási csomagot igényelhetnek az [email protected] e-mail címen. Ezeket a diákok a szeptemberi iskolakezdéskor már kezükbe is foghatnak.

Forrás: Nébih