fbpx

PETKUS szárítót avattak az IKR Agrárnál

Írta: - 2017 november 15.

Két nagyhírű cég a megbízhatóság, a jó referencia és a hatékony minőség védjegye alatt

Dinamikus fejlesztések és korrekt partnerség – e két fogalomban jelölte meg a legutóbbi IKR-rendezvényen a vállalat vezetője a cég legfontosabb elkötelezettségét. Ehhez pontosan és beszédesen illeszkedett a rendezvénynek okot adó esemény főszereplője: az IKR-cégcsoport szárítóüzemét átadó PETKUS jelenléte, amelyet megbízhatósága, jó híre és az általa képviselt minőség miatt választott az IKR Agrár Kft.

Komplex technológia a minőség jegyében

Bő kétszeresére bővíthető, legalább 20 százalékos energia-megtakarításra és óránként 25 tonnás kapacitásra képes PETKUS szárító- és tisztítóüzemet adtak át szeptember végén Szerencsen. A térségi IKR Agrár-központban rendezett átadó ünnepségen a PETKUS – Közép-Európa Kft. értékesítési vezetője rámutatott: a legtöbb esetben meggyőző referenciák miatt választják a PETKUS-t új szárító- és tisztítóüzemek építésére.

– Így volt ez az IKR több testvércégénél és ez volt a döntő a szerencsi üzemnél is – mondta Porkoláb Gábor.

– Mit rejtenek ezek az említett referenciák?

– Elsősorban olyan minőséget, amire tartósan támaszkodhatnak a megbízóink. A gyártó a megbízható német minőséget és az igényeket kielégítő szervizhálózatot biztosítja. Emellett, mint ebben az esetben is, a gyors kivitelezés révén a szezonra már működőképes is volt a szárító, továbbá az építkezés során mindvégig szorosan követtük és rugalmasan alkalmazkodtunk a megbízó igényeihez, sajátosságaihoz.

– Mit nyújtanak a PETKUS szárítók?

– A stabil üzemelés, a tartós minőség mellett természetesen hatékonyságot és költségtakarékosságot várnak el a partnerek. A PETKUS szárítók ezt azzal biztosítják, hogy műszaki megoldásaikkal legalább 20 százalékos energia-megtakarítás érhető el, miközben a szárítási kapacitás akár óránként 60 tonnás is lehet. Ezen felül a partnerek számára azt is biztosítjuk, hogy igény esetén komplex technológiát építünk ki a szóban forgó profilok mellett a terményszállítás és más speciális részfeladatok terén.

A gazdák érdekét is előmozdítja

Mindezt Kőrösi Róbert, az IKR Agrár szolgáltatási főmérnöke is megerősíti.

– Valóban rugalmas, az érdekeinket és még a speciális igényeinket is messzemenően figyelembe vevő magatartást tanúsított a PETKUS – Közép -Európa Kft. a tervezéstől a kivitelezés legvégéig.

– Mi indokolta a beruházást?

– A térségben tevékenykedő gazdaságoknak előnyt jelent majd a szárító közelsége. Mi, itt az IKR-nél ráadásul már ismerjük a márkát, tudjuk, mire képes a szárító, és számítunk is arra, hogy itt is elégedettek leszünk az üzemmel.

– Mit várnak az üzemeltetés megindításától?

– Azt hiszem, nem egy partnerünk kényszerűen elpártolt volna, ha a régi korszakokat idéző technológiát nem váltjuk fel a PETKUS új szárítójával. Ugyanakkor ez az üzem fejleszthető és bővíthető alapokra épült, így a mostani 25 tonna óránkénti teljesítmény később akár 60 tonnásra is bővülhet majd. Így, közvetetten a tág térségben a betakarítási munkákat is lerövidíti, segíti és végső soron jövedelmezőbbé teszi.

Hagyomány és fejlődés: nálunk is vezet a PETKUS

A PETKUS-ra jellemző hagyományos értékeket az innováció teszi teljessé a jelenben – erre már az idén 165 éves vállalat közép-európai értékesítési menedzsere mutatott rá az IKR-átadón.

– Ön szerint mi a magyarországi jelenlétük „titka”?

– Nem lehet véletlen, hogy Magyarországon is a legtöbb szárítóüzemet a PETKUS építette fel. A magyarázat a kivételesen nagy hagyományokkal bíró cég minőség iránti elkötelezettségében van. A másik tényező az, hogy ehhez a tradícióhoz a vetőmag-feldolgozást érintő komplett sorok kialakítása, a technológia teljes körűsége, a folyamatos innováció társul – fogalmazott lapunknak Hans-Thomas Fieting, hozzátéve: bevált az az öt éve hozott stratégiai szintű szerkezet-átalakítás, amelynek keretében a dominánsabb közép-európai jelenlét érdekében megerősítették és fejlesztették a magyarországi irányítású kereskedői és szervizhálózatot.

– Mi a PETKUS filozófiája?

– A technológiai alapelvet egy állandó koncepció vezérli: kompakt, teljes terményfogadó megoldások kialakítása megbízható alapanyagokkal, műszaki szerkezetben, nagy hatékonysággal, jó teljesítménnyel és energiatakarékosan úgy, hogy a szerviz- és alkatrész-ellátás biztosított legyen.

– Milyen stratégiai tervvel készül a közeljövőre a közép-európai PETKUS-hálózat?

– Eddig a PETKUS is igyekezett optimalizálni a pályázati alapú fejlesztésekre épülő beruházások elérését. Ám a cégeknek önállóan, támogatások nélkül kell elérniük, megőrizniük versenyképességüket. Erre az előrelátóan fejlesztő Agrofert és az IKR jó példa, mert az ügyfeleikre koncentrálva nagy ütemben korszerűsítik termékeiket, szolgáltatásaikat. A PETKUS a maga területén ugyanígy jár el, a már említett minőségi és szakmai erényeken túl a modernizációs fejlesztésekre is nagy hangsúlyt helyez.

Kohout Zoltán

Fejlődés, megbízhatóság, kölcsönös érdekek – ezt vállalja az IKR Agrár

Intenzív fejlesztésekkel készül a közeljövőre az IKR Agrár tulajdonosa, a csehországi Agrofert vállalatcsoport vezetése – jelentette be a rendezvényen Nagy Lajos, a magyar leányvállalat ügyvezetője. Mint a PETKUS szárító átadásán rámutatott: a tőkeerős, európai viszonylatban is jelentős, évi 2 billió forintos forgalmat bonyolító Agrofert szakmai befektetőként nemcsak az innovációban jelent erős támaszt a magyar gazdák számára, hanem a megbízhatóságban is. – Ma már mindenki tapasztalhatja, hogy a kölcsönös bizalomra építő IKR Agrár precízen és korrekten áll partnerei, ügyfelei rendelkezésére, sőt, elébe is megy a gazdák érdekeinek például a hazánkban egyedülálló finanszírozási lehetőségek terén – emlékeztetett az ügyvezető. Nagy Lajos beszélt arról is, hogy az IKR Agrár lendületes fejlődéssel ma már a hazai műtrágyapiac 25%-át fedi le évi 35 milliárdos produktivitással. Hasonlóan dinamikus a jelenléte a növényvédőszer- és vetőmagpiacon, míg a terményfelvásárlás terén ma már szintén az egyik legnagyobb szereplő. – Az IKR Agrár ezzel, illetve a kertészeti és ültetvény-szegmens most induló kibontakoztatásával oda tér vissza, ahol 8-10 éve átmenetileg abbahagyta: a minőségi kereskedelemhez és szolgáltatásokhoz és a korrekt, megbízható partneri együttműködéshez – hangsúlyozta Nagy Lajos, aki gazdaügyfeleit arra biztatta: éljenek az IKR Agrár égisze alatt hozzáférhető, rendkívül kedvező biztosítási konstrukciókkal.