fbpx

Premier Hannoverben

Írta: Szerkesztőség - 2012 május 02.

A 4- és 6-hengeres motorral felszerelt, 110-140 lóerő teljesítményű hat traktor modellből álló új Case IH Maxxum Hatékony Teljesítmény sorozat európai bemutatkozása a 2011-es Agritechnica kiállításon történt meg.

A Maxxum Hatékony Teljesítmény sorozat a korábbi Maxxum szériát váltja fel, amely az egyik legsikeresebb többcélú traktor sorozat volt Európában, amit a gazdálkodók leginkább a megbízhatósága miatt kedveltek, valamint azért, mert a feladatok széles skálájának végrehajtására volt alkalmas.

Ez a traktor sorozat lett most jelentősen továbbfejlesztve, létrehozva az új Maxxum EP szériát, amelyet a legmodernebb motortechnológia, a hatékony kipufogógáz tisztító rendszer és a nagyobb hatékonyság jellemez.

 

 

Két felszereltség változat?

Az új Maxxum modellek kétféle sorozatban rendelhetők, amelyeket leginkább a kezelési koncepcióik különböztetnek meg egymástól.

A felső kategória a Maxxum Multicontroller EP sorozat, amely az innovatív Multicontroller kezelőszerv rendszert alapfelszereltségként tartalmazza.

 

…és a legmodernebb motorok

Mindegyik Maxxum EP és Maxxum Multicontroller EP traktormeghajtásáról robosztus, turbófeltöltéses, intercooleres, 4-hengeres (4,5 literes),valamint 6-hengeres (6,7 literes) motorok gondoskodnak, amelyek mindegyike elektronikus vezérlésű, közös nyomócsöves befecskendezéses.

Ezek a motorok tíz százalékkal nagyobb teljesítmény leadására képesek csökkentett, 1900 min-1fordulatszámon, ami lényegesen alacsonyabb üzemanyag fogyasztást jelent a szántóföldön.

Az új sorozat minden modelljének motorja el van látva a Case IH által kifejlesztett SCR rendszerrel, amely optimalizálja a motorteljesítmény görbéjét és biztosítja, hogy ezek a traktorok teljesítsék a 3B (átmeneti Tier 4) károsanyag kibocsátási előírásokat.

Szántóföldi tapasztalatok bizonyítják, hogy ez a rendszer az üzemanyag fogyasztást akár 12 százalékkal képes csökkenteni.

 

Kényelmes vezetőfülke a legjobb osztályzatokkal

A Maxxum EP sorozat egy másik kiemelkedő tulajdonsága a mindössze 71 decibeles zajszintű, új Surround vezetőfülke, amely az egyik legkényelmesebb traktor kezelőteret nyújtja a piacon.

Ez a vezetőfülke a kategóriájában a legnagyobb, az 5,78 négyzetméteres teljes üvegfelület kivételesen jó panoráma kilátást biztosít.

 

Modern sebességváltó technológia

A Maxxum EP sorozat valamennyi modellje rendelhető kétfokozatú (24 x 24) vagy négyfokozatú (16/17 x 16) powershift sebességváltóval egyaránt.

A powershuttle irányváltó kar a kormánykerék baloldalán kapott helyet, és a segítségével a menetirány váltás a kuplungpedál lenyomása nélkül végezhető.

A sebességváltó tartalmaz egy új Ecodrive funkciót is, amely esetén a traktor a 40 km/h menetsebességet csökkentett, mindössze 1.826 min-1 motorfordulatszámon éri el, ami jelentős üzemanyag megtakarítást eredményez.

 

Nagy kapacitású függesztőszerkezet; nagyobb teljesítmény hidraulikus alkalmazásokhoz

Ahogy egy többcélú traktortól elvárható, a Maxxum rendkívül rugalmasan használható hidraulika rendszerrel van felszerelve. Az axiál dugattyús hidraulika szivattyú akár 113 liter per perc térfogatáramot képes szállítani, valamint nyomás- és áramlásszabályozást tesz lehetővé.

Az alsó függesztőkarokra szerelt egy-egy 90 mm-es hidraulikus munkahengerrel a hátsó 3-pont függesztőszerkezet már 7.867 kg emelési kapacitásra képes, míg az első 3-pont kapacitása 3.100 kg.

Az akár 7 kihelyezett hidraulika kör vezérlőszeleppel a hidraulikus funkciók széles választéka működtethető anélkül, hogy tömlőket kellene átcsatlakoztatni.

 

Új: hatékony első 3-pont használat

Az új első 3-pont vezérlő rendszer rendkívül egyszerűvé teszi az első függesztésű munkagépek használatát.

Két magasság beállítás menthető, valamint rendelkezésre áll egy automata úszó beállítás is, amelynek jóvoltából az első 3-pont automatikusan úszó helyzetbe kapcsol, amint elérte a munkahelyzetét.

 

A CASE IH új Maxxum EP szériájának hazai forgalmazója az Invest Gépkereskedelmi Kft. (www.investkft.hu)