Rangos versenyt nyert a magyar kisüzemi sör

Borítókép
Rangos versenyt nyert a magyar kisüzemi sör

Egy hazai főzde, az Elixbeer terméke 3 aranyérmet kapott a CEBA-n (Central European Beer Awards). A versenyen 7 ország 210 söre vetélkedett, összesen 13 kategóriában. A pIPA Champion díjat is nyert, illetve a kategóriagyőztesek közül is azt találták a legjobbnak, így a verseny Média-díját is elhozta.


Forrás: Gold Communications

A sikeres szereplés értékét emeli, hogy a pIPA az idén megnyílt Elixbeer főzde egyik első nagyszériás terméke (a barna sörük bronzérmes lett a saját mezőnyében). A receptúra kidolgozásában a Szent István Egyetem Sörtanszékével dolgoztak együtt, míg az alapanyagok tekintetében az ország két legismertebb gabonakutató központja, Martonvásár és Szeged is részt vett a munkában.

A pIPA-t alkotó csapat hozta létre korábban a szintén jelentős sikereket elérő Alakor Biosört is, mutatott rá Ráki Zsolt, a főzde és a projekt mögött álló Körös-Maros Biofarm vezetője. A siker egyik titka, hogy annyi év változó kimenetelű bérfőzetés után végre saját főzdében készülhetnek a termékek, ami bár méretében kisüzemi, de világviszonylatban is a legkorszerűbb technológiával dolgozik. A másik a sok kiváló, részben saját termesztésű tiszta alapanyag, illetve a több mint 10 éves, a bel- és antioxidáns tartalomra, tisztaságra és ízvilágra koncentráló kutatási háttér és a ráfordított jelentős szellemi és anyagi tőke.

A pIPA, amely 8 féle malátából és 4 féle komlóból készült, India Pale Ale típusú, gazdag aromájú és illatanyagú sör, ami a több mint 10 éve kezdődött fejlesztéssorozat egyik eredménye. Időben megelőzte nemcsak az Alakor, de a szintén elismert Alakor sörpárlat is, és még az idén további újdonságok követik majd, olvasható a Gold Communications közleményében.

Tartalom közti banner a cikk végére
no