A REALLI CS a Caussade Semences kukorica hibridje reális válasz a stabil hozamra

A REALLI CS a Caussade Semences kukorica hibridje reális válasz a stabil hozamra

A REALLI CS (FAO 380) a Caussade Semences meghatározó, középérésű kukorica hibridje. Már a kezdeti fejlődés időszakában jól megkülönböztethető erőteljes növekedésével. Felálló, dús levélzet, nagy asszimilációs felület, stabil szár a jellemzője. A bibe és a porzó összevirágzás a biztosítéka a magas hozamoknak. Nagy sor- és szemszámú csövei vékony csutkájúak. Kevésbé kedvező környezeti feltételek mellett gyengébb talajokon, cukorrépa után is sikeresen termeszthető. Állományai, csövei a vegetáció végéig egészségesek.

Az eredményesség fontos mutatója a betakarításkori víztartalom is. Nagy mintaszámú szemnedvesség vizsgálat eredményeként 2018-ban a REALLI CS a minták közel egyharmadánál 14% körüli értéket adott. Az elmúlt évek betakarítási eredményei alapján a FAO 380 csoportba tartozó REALLI CS a nagy terméspotenciál mellett stabil vízleadási dinamikával rendelkezik.

A Caussade Semences 2019. évi kukoricakínálatát a ma legnagyobb kihívását jelentő, a hazai környezeti anomáliákhoz legjobban alkalmazkodó hibridek ajánlásával állította össze.

Még Békés megye jó minőségű talajain is próbatételt jelentett az utóbbi évek időjárása.  Emlékezzünk csak a mindent elsöprő jégkárra, vagy a sokéves átlagot döntögető, napokig tartó hőségre. Drahos Zsolt, Nagykamaráson régóta ismeri a megoldást: 2010 óta használja az aszályban is jól termékenyülő, kiváló vízleadású REALLI CS –t, szem előtt tartva a vetés idejét és a 60-65 000 termő tőszámra vonatkozó ajánlást. 

További információ: https://www.caussade-semences.hu/termekeink/kukorica

Tartalom közti banner a cikk végére
no